Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

Τέλος ο Τσάβι από την Μπαρτσελόνα

Τέλος ο Τσάβι από την Μπαρτσελόνα
Eurokinissi

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει και επίσημα για νέο προπονητή. Οι Καταλανοί ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας τους με τον Τσάβι.

Οι δρόμοι της Μπαρτσελόνα και του Τσάβι χωρίζουν στο φινάλε της σεζόν, με τους “μπλαουγκράνα” να ανακοινώνουν τη σχετική εξέλιξη.

Η Μπαρτσελόνα αναφέρει πως ο Τσάβι ενημερώθηκε σήμερα (24.05) σχετικά από τον Ζοάν Λαπόρτα, ενώ γίνεται επίσης λόγος για ενημέρωση για το μέλλον μέσα στις επόμενες μέρες.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα βγαίνει και επίσημα στην… αγορά για νέο προπονητή. Αυτός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο Χάνσι Φλικ, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη μιλήσει και να έχει συμφωνήσει με τους Καταλανούς.

Ο Καταλανός τεχνικός κάθισε για 2,5 χρόνια στον πάγκο της ομάδας της καρδιάς του, μετρώντας ένα πρωτάθλημα και ένα ισπανικό Super Cup. O Τσάβι θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας την προσεχή Κυριακή (26.05.2024) στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη.

Ο 44χρονος τεχνικός ανέλαβε τους Καταλανούς σε μία πολύ δύσκολη καμπή, το Νοέμβριο του 2021, διαδεχόμενος τον Ρόναλντ Κούμαν. Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τους περιορισμούς που υπήρξαν, η Μπαρτσελόνα με τον Τσάβι έδειξε να ξαναβρίσκει τα “πατήματά” της και κατέκτησε τη La Liga την περίοδο 2022-23, ενώ παράλληλα κατάφερε να προωθήσει ταλέντα από τη “Μασία” στην πρώτη ομάδα.

Η φετινή χρονιά δεν ήταν το ίδιο καλή και στα μέσα της σεζόν, μετά από την εντός έδρας ήττα με 5-3 από τη Βιγιαρεάλ (27.01), ο Τσάβι γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι, παρότι είχε υπογράψει επέκταση συμβολαίου ως το 2025. Η ανακοίνωσή του λειτούργησε ως «αφύπνιση» για τους “μπλαουγκράνα”, που βελτιώθηκαν, κέρδισαν έδαφος στο πρωτάθλημα και πέρασαν στα προημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκαν από την Παρί Σεν Ζερμέν, παρά τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι στο «Παρκ ντε Πρενς».

Στις 24 Απριλίου ο άλλοτε αρχηγός της Μπαρτσελόνα έκανε στροφή 180 μοιρών και αποφάσισε να παραμείνει στον πάγκο και για τη νέα σεζόν, όμως ο προγραμματισμός αποδείχθηκε δύσκολος. Ο Τσάβι ζητούσε μεταγραφές, η διοίκηση εξήγησε ότι δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους και ο 44χρονος τεχνικός προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα η Μπάρτσα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ρεάλ και τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Η τοποθέτηση αυτή, όπως γράφτηκε κατά κόρον στα ισπανικά ΜΜΕ, έκανε έξω φρενών τον Ζοάν Λαπόρτα, που αποφάσισε να δείξει ο ίδιος την… πόρτα της εξόδου στον Τσάβι και να στραφεί σε άλλες λύσεις, με επικρατέστερη αυτή του Γερμανού Χάνσι Φλικ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις