Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: «Χάρηκα για τη νίκη του Ολυμπιακού, όχι για την εικόνα του ΟΑΚΑ» – Τελεσίγραφο για μέτρα στα γήπεδα

Θάνος Πλεύρης: «Χάρηκα για τη νίκη του Ολυμπιακού, όχι για την εικόνα του ΟΑΚΑ» – Τελεσίγραφο για μέτρα στα γήπεδα

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε και πάλι λόγο για νέα περιοριστικά μέτρα στα γήπεδα με αφορμή τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, για την 17η αγωνιστική της Euroleague.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ωστόσο αρκετά δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Υπουργό Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Open, αναφέρθηκε ξανά στα νέα μέτρα που έρχονται στα γήπεδα λόγω της πανδημίας, τόνισε ότι οι φίλαθλοι τους υποχρεώνουν να πάρουν νέα περιοριστικά μέτρα και χρησιμοποίησε για παράδειγμα το χθεσινό (23/12) ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όπου οι περισσότεροι οπαδοί δεν φορούσαν μάσκα.

«Οι φίλαθλοι θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορώ να καταλάβω… Προτιμά ο φίλαθλος να δει το ματς από την τηλεόραση, αντί να το δει στο γήπεδο με την μάσκα; Όσοι είδαν την χθεσινή εικόνα στο ντέρμπι σίγουρα στεναχωρήθηκαν. Όσοι είδαμε χτες τον αγώνα μπάσκετ δεν χαρήκαμε με την εικόνα του γηπέδου, που δεν τηρείται κανένα μέτρο, τη μέρα που ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Μπαίνουν εμβολιασμένοι αλλά δεν φοράνε μάσκα. Αν συνεχίσει το ίδιο φαινόμενο, θα πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα. Το λέω σαν μήνυμα και σαν παράκληση», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Στη συνέχεια σημείωσε: «Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα σαν Υπουργός Υγείας που δεν φορούσαν μάσκα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα στους επόμενους αγώνες που έχουμε μέχρι την Πρωτοχρονιά, από 3 Γενάρη θα πάμε σε ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα είτε καθόλου. Θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα. Και είναι κρίμα, γιατί ένα 50%-60% φιλάθλων τηρούν τα μέτρα και δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί».

Τέλος, ανέφερε: «Οι ΠΑΕ έχουν μεγάλη ευθύνη ως προς τον έλεγχο αυτών που μπαίνουν μέσα. Είναι όμως δύσκολο για την ΠΑΕ και για την ΚΑΕ να βρίσκεται από πάνω τους. Θεωρώ ότι θα πάρουν το μήνυμα και θα θέλουν να προστατεύσουν τις ομάδες και τους φιλάθλους που τηρούν τα μέτρα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις