Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θόδωρος Νικολαΐδης: Τα συλλυπητήρια του αθλητικού και πολιτικού κόσμου για τον θάνατό του!

Θόδωρος Νικολαΐδης: Τα συλλυπητήρια του αθλητικού και πολιτικού κόσμου για τον θάνατό του!

Με την οικογένεια του Θόδωρου Νικολαϊδη εκδότη της εφημερίδας “Το Φως”, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή πλήρης ημερών, επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε με τις κόρες του εκλιπόντος τη Μαρία και την Όλγα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην οικογένεια, ενώ εξήρε την καταλυτική παρουσία του Νικολαϊδη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Ο Νικολαϊδης ήταν φίλος του Προκόπη Παυλόπουλου για περισσότερο από 25 χρόνια, και γνωρίστηκαν μέσω του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον οποίο φιλοξενούσε συχνά ο εκδότης στο σπίτι του στη Μύκονο.

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και ιδρυτή της εφημερίδας “Φως των Σπορ” Θεόδωρου Νικολαΐδη”, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ και προσθέτει:

“Η δημοσιογραφία χάνει ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της. Χάνει έναν συνάδελφο που, μέχρι το τέλος της ζωής του, παρέδιδε μαθήματα ήθους, εντιμότητας, αξιοπρέπειας και αρχών.

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τήρησε με απόλυτο σεβασμό τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με τη στάση του κέρδισε την εκτίμηση όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων.

Η εφημερίδα “Φως των Σπορ” ήταν για δεκαετίες το μεγάλο σχολείο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Σε αυτήν εργάστηκαν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία από το αθλητικό ρεπορτάζ.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια”.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “O Θεόδωρος Νικολαϊδης υπήρξε ο γνησιότερος εκφραστής της αθλητικής δημοσιογραφίας έτσι όπως αυτή θα πρέπει διαχρονικά να ασκείται πέρα από κάθε οπαδική προτίμηση. Ιδρυτής της μακροβιότερης αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ» κατάφερε μέσα από τις σελίδες της να συνδυάσει την αγάπη του για την ομάδα του Ολυμπιακού με την προβολή του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο σπορ. Υπήρξε συνεπής στις αξίες του από τη στιγμή που ξεκίνησε την αθλητική δημοσιογραφία μέχρι σήμερα. Το «Φως των Σπορ» με τη δική του καθοδήγηση άνδρωσε γενιές και γενιές διδάσκοντας πως εκείνο που προέχει στον αθλητισμό είναι να σέβεσαι τον αντίπαλο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, για την απώλεια του εκδότη της εφημερίδας ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ Θεόδωρου Νικολαΐδη, έκανε την εξής δήλωση:

“Τεράστια η απώλεια του εκδότη Θεόδωρου Νικολαΐδη. Εφεξής θα τον θυμόμαστε ως τον απόλυτα ιστορικό εκδότη της έντυπης αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ναι. Ήταν ένας μεγάλος Ολυμπιακός. Αλλά πάντοτε πρόσφερε στο σύλλογο χωρίς ποτέ να ζητά ανταλλάγματα.

Ποτέ δεν έγραψε αλήτικους εμπρηστικούς τίτλους. Πάντοτε σεβόταν και όλες τις άλλες ομάδες. Και στήριζε όλα τα αθλήματα.

Συνεπής εις το ακέραιο με τους εργαζόμενους και όχι μόνο τεράστιος εκδότης, αλλά και πραγματικός δημοσιογράφος. Με μία πραγματική συναγωνίστρια στη εφημερίδα και αχώριστη σύντροφο στη ζωή του. Την μοναδική Κυρία Ειρήνη. Με “Κ” κεφαλαίο.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά:

Μου έδωσε 20 χρονών τεράστιες ευκαιρίες για την επαγγελματική μου καριέρα. Με έμαθε πολλά. Με έστειλε σε όλο τον κόσμο. Με τις δημοσιογραφικές μου αποστολές, γνώρισα τεράστιες προσωπικότητες του αθλητισμού. Από τον σερ Ματ Μπάσμπυ, μέχρι τον Εουσέμπιο, τον Μπεστ κ.α. Ο απόλυτα δάσκαλος.

Με στήριξε, με ανέδειξε, με εμπιστεύτηκε, με τίμησε με τη φιλία του και σε δύσκολα χρόνια στάθηκε δυνατά δίπλα στην οικογένειά μου και στη μητέρα μου.

Σε ευχαριστώ για όλα καλέ μου φίλε Θεόδωρε. Κληρονομιά και τα όσα μου έλεγες στην τελευταία συνάντησή μας στο γραφείο σου. Στη παρέα μας και η Όλγα…

Καλό ταξίδι δάσκαλε, φίλε, ΕΝΤΙΜΕ εκδότη και δημοσιογράφε.

Με ανείπωτη συγκίνηση

Τέρενς”.

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν ακόμα η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, καθώς και οι Έλληνες διεθνείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Το Δ.Σ. της ΕΟΚ και προσωπικά ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Θόδωρου Νικολαϊδη. Ο εκλιπών αποτέλεσε σημείο αναφοράς όχι μόνο στον ελληνικό Τύπο, αλλά συνολικά στην αθλητική και κοινωνική ζωή της χώρας. Το ήθος που τον χαρακτήριζε ως άνθρωπο αποτυπωνόταν καθημερινά και στην εφημερίδα “ΦΩΣ” που διαχρονικά κατέκτησε τον σεβασμό όλων των Ελλήνων και ουδέποτε παρέκκλινε των αρχών της που ήταν η αποτύπωση της αλήθειας και η απόκρουση κάθε είδους συμφερόντων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα θερμά της συλληπητήρια στην οικογένειά του. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο”.

Το μήνυμα των Ελλήνων διεθνών:

“Οι παίκτες της Εθνικής εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Θεόδωρου Νικολαΐδη. Μακάρι όλοι οι δημοσιογράφοι να είχαν τις δικές του αρχές και αξίες”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε