Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Το… μετέωρο βήμα του Θρύλου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν είναι υπερβολή. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ χωρίς δεκατρείς παίκτες του. Αποδεκατισμένος. Στο παιχνίδι με τον Άρη έχασε τους Νταρμπισάιρ, Λούα Λούα και Ζεβλάκοφ.

Κέρδισε *κάπως σε αυτοπεποίθηση. Η ισοπαλία κόντρα στον Άρη τον βάζει σε μεγάλες περιπέτειες. Μπορεί να τον φέρει τελευταίο που σημαίνει ότι θα παίξει προκριματικά για το Γιουρόπα Λιγκ στις 15 Ιουλίου.

Αν συμβεί, θα πρόκειται  για αγωνιστική και συνακόλουθα  οικονομική καταστροφή.
Η άσχημη κατάσταση που στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια κάνει πολλούς να χάνουν την ψυχραιμία τους. Ο συνήθως ψύχραιμος Ζεβλάκοφ την έχασε σε μια ανούσια φάση με τον Νάτσο Γκαρσία κι αποβλήθηκε, αυστηρά μεν δικαιολογημένα δε.
Στο οριακό παιχνίδι με την ΑΕΚ πάει με μόλις δύο  σέντερ μπακ. Μια χρονιά που ξεκίνησε άσχημα κινδυνεύει να κλείσει καταστροφικά.
Σε άλλες περιπτώσεις  θα ισχυριζόμαστε ότι αποκαλύφθηκαν  τα κενά που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τώρα δεδομένης της οικονομικής  αδυναμίας, κάθε κενό που αποκαλύπτεται  συνιστά ένα ακόμα δυσεπίλυτο πρόβλημα.
Η αδυναμία του  Ολυμπιακού να μετουσιώνει σε γκολ την υπεροχή του και την  κατοχή της μπάλας σχετίζεται απολύτως με την κακή αγωνιστική κατάσταση  στην οποία βρίσκονται οι δύο κλασσικοί  κυνηγοί του. Μήτρογλου και Νταρμπισάιρ  δεν τρομάζουν τις αντίπαλες άμυνες γιατί ανάμεσα στα άλλα στερούνται της ικανότητας να δημιουργήσουν προσωπικές φάσεις. Στον Ολυμπιακό των τρανταχτών απουσιών και της αδυναμίας να παίξει από τις άκρες, οι φουνταριστοί κυνηγοί του θα έπρεπε να δημιουργούν καταστάσεις με προσωπικές ενέργειες. Θα έπρεπε…
Παρ’ ολα αυτά οι ερυθρόλευκοι το προσπάθησαν αρκετά. Αν και με δέκα παίκτες είχαν υπεροχή. Ετρεξαν πολύ, έπαιξαν παθιασμένα αλλά τα χαλούσαν όλα στην τελική προσπάθεια.
Η εξαιρετική λειτουργία των Ντουντού και Λεντέσμα στη μεσαία γραμμή τους έδωσε πλεονεκτήματα έναντι του αντιπάλου. Η παρουσία του Λεντέσμα μάλλον εξέθεσε τον Μπάντοβιτς με την επιμονή του να τον θυμάται μόνο όταν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ο Λούα Λούα εξακολουθεί να αγνοεί την ανάγκη συμμετοχής του στην ομαδική προσπάθεια είναι όμως ο μόνος που με τις τρέλες του φέρνει σε δύσκολη θέση τις αντίπαλες άμυνες.
Ο μετέωρος Ολυμπιακός έχει να ελπίζει πια στη διάθεση  του ΠΑΟΚ να παίζει για το γόητρο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και στο  πληγωμένο φιλότιμο όσων έχουν απομείνει και θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε