Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τότεναμ – Τσέλσι 1-4: Πρώτη ήττα για τους γηπεδούχους με χατ-τρικ του Τζάκσον και πτώση από την κορυφή της Premier League

Τότεναμ – Τσέλσι 1-4: Πρώτη ήττα για τους γηπεδούχους με χατ-τρικ του Τζάκσον και πτώση από την κορυφή της Premier League
Reuters

Φάσεις, γκολ, ένταση, αρκετό VAR, τέρματα που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ και δυο αποβολές. Όλα τα είχε το ΤότεναμΤσέλσι, με τους “μπλε” να παίρνουν τελικά τη νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου (1-4) με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στην Premier League. Μόνη πρώτη η Μάντσεστερ Σίτι – Έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου. Χατ-τρικ ο Τζάκσον.

Δεν υπάρχει πλέον ομάδα αήττητη στη φετινή Premier League! Η Τσέλσι έπαιξε όπως η… γάτα με το ποντίκι την Τότεναμ -εκτός έδρας- από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα -και στη συνέχεια με εννέα- παίκτες και κατάφερε να πάρει το “διπλό” (4-1), νίκη που την ανέβασε στους 15 βαθμούς. Απ’ την άλλη, η ομάδα του Ποστέκογλου έμεινε στους 26 βαθμούς και δεν μπόρεσε να επιστρέφει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντάς την στη Μάντσεστερ Σίτι (βρέθηκε στο +1 η ομάδα του Γκουαρντιόλα).

Η Τότεναμ κατάφερε πολύ γρήγορα να ανοίξει το σκορ κόντρα στην Τσέλσι. Μόλις στο 8′ και σε γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κουλουσέβσκι μπήκε από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε, άλλαξε λόγο πορεία και ξεγέλασε τον Σάντσεθ για το 1-0.

Ακολούθησαν τρία γκολ -ένα για την Τότεναμ (21′) και δυο της Τσέλσι (23′ και 31′)- που όμως ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Από τη δεύτερη περίπτωση των “μπλε” όμως ήρθε τελικά το 1-1. Ο Καϊσέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην αντεπίθεση, όμως ο Τζάκσον επηρέαζε τη φάση και το τέρμα δεν μέτρησε. Ο διαιτητής όμως κλήθηκε να δει ένα σκληρό μαρκάρισμα στη φάση -πριν το σουτ- και έδωσε κόκκινη κάρτα στον Ρομέρο των “σπερς” και πέναλτι. Ο Πάλμερ είδε τον Βικάριο να πέφτει στη σωστή γωνία, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει το σουτ του κι έτσι είχαμε την ισοφάριση.

Δυο λεπτά μετά το τέρμα της ισοφάρισης, είχαμε ένα ακόμα γκολ -του Τζάκσον της Τσέλσι- που ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον επόπτη. Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι “μπλε” πίεσαν για το γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά.

Η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει την Τότεναμ στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Ποστέκογλου να ψάχνει κάποια καλή αντεπίθεση. Στο 58′ όμως ο Ουντότζι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους γηπεδούχους με εννέα παίκτες.

Ένα λεπτό μετά, η άμυνα της Τότεναμ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τζάκσον, για να ακολουθήσουν δυο απανωτές επεμβάσεις του Βικάριο. Στο 60′ το σουτ του Τζέιμς έστειλε την μπάλα να περάσει χιλιοστά, δίπλα από το δεξί δοκάρι των “σπερς”. Εξαιρετική ήταν και η επέμβαση του Ιταλού πορτιέρε στο 68′, σε τετ-α-τετ με τον Κουκουρέλα.

Τελικά, στο 75′ η υπεροχή της Τσέλσι έφερε αποτέλεσμα, “λυγίζοντας” την Τότεναμ. Η κάθετη βγληκε, ο Στέρλινγκ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Τζάκσον με πλασέ λίγο πριν τη μικρή περιοχή έκανε το 1-2.

Χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, η Τότεναμ προσπάθησε να γίνει επιθετική και στο 87′ άγγιξε το γκολ, με τον Μπετανκούρ να μην πιάνει καλά την κοντινή -σκαστή- κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ. Στο 90+4′ ο Σον έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά είδε τον αντίπαλο πορτιέρε να του λέει “όχι”. Στην εξέλιξη της φάσης, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ανοικτή την άμυνα των “σπερς” και πέτυχαν το 1-3 με το δεύτερο γκολ του Τζάκσον στην αναμέτρηση. Το 1-4 για την ομάδα του Ποτσετίνο διαμορφώθηκε στο 90+7, μετά από νέα αντεπίθεση, με τον Τζάκσον να κάνει χατ-τρικ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις