Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τσάμπιονς Λιγκ: “Κλείδωσαν” την πρόκριση Μπαρτσελόνα και Παρί (VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι του Μέσι και ένα γκολ του Ντάνιελ Άλβες στο 90’ η Μπαρτσελόνα πέρασε με 2-0 από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και πήρε σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ – Η Παρί “σκόρπισε” με 4-0 την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν και… καθάρισε από το πρώτο ματς την πρόκριση. Γκολάρα από Ιμπραΐμοβιτς

 Πετυχαίνοντας δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι για να βρεθεί ουσιαστικά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 53’, όταν ο Μέσι κέρδισε οριακό πέναλτι –δεν διακρίνεται αν ήταν εντός ή εκτός περιοχής- και την αποβολή του Ντεμικέλις. Ο Αργεντινός στάθηκε εύστοχος από τα ένδεκα βήματα, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους Καταλανούς.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι «πολίτες» προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσα. Μάλιστα, στο 90’ δέχτηκαν και το 2-0 από τον Ντάνιελ Άλβες, αποτέλεσμα που δίνει ισχυρό προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα», ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα τους.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Παρί θα πρέπει να πανηγυρίζει από τώρα την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού επικράτησε με 4-0 μέσα στην έδρα της Μπέγερ Λεβερκούζεν.

Στην πρώτη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στους Γάλλους στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ματουιντί άνοιξε το σκορ. 

Από εκεί και πέρα, ανέλαβε δράση ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος αφού στο 39’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0, τρία λεπτά αργότερα έκανε και το 3-0 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Σπάχιτς αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους και έτσι, η Παρί έφτασε σε ακόμα ένα τέρμα με τον Καμπάιγ στα τελευταία λεπτά για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε