Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ο Βινίσιους της έδωσε το βαθμό στο «Μεστάγια» αλλά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη πριν μπει γκολ «διπλού»

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ο Βινίσιους της έδωσε το βαθμό στο «Μεστάγια» αλλά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη πριν μπει γκολ «διπλού»
Reuters

Η Βαλένθια προηγήθηκε με 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μεστάγια», αλλά ο Βινίσιους πέτυχε δυο γκολ κι έδωσε το βαθμό στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (2-2). Απίστευτη φάση στο φινάλε, με τον διαιτητή να σφυρίζει το λήξη του αγώνα και τους φιλοξενούμενους να κάνουν δευτερόλεπτα μετά το 2-3, τέρμα που όμως δεν μέτρησε! Αποχώρησε με φορείο ο Ντιακαμπί.

Η Βαλένθια κατάφερε να σκοράρει δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ντούρο να κάνει το 1-0 στο 27’ και τον Γιάρεντσουκ να διπλασιάζει τα τέρματα των «νυχτερίδων» στο 30’. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει σε 2-1, με το τέρμα του Βινίσιους στο 45+5’.

Η Βαλένθια είχε το… πάνω χέρι και στην επανάληψη, αλλά στο 55’ ο Μπέλιγχαμ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-2, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε από το ύψος της μικρής περιοχής. Ίδια ήταν η κατάληψη της μπάλας στο κοντινό σουτ του Ντιέγκο Λόπες, με τον Λούνιν να τον νικάει στο 61’.

Στο 76’ η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Βινίσιους, με το VAR να το ελέγχει αρκετά λεπρά, πριν δώσει την έγκρισή του για να «μετρήσει».

Στο 87’ το γήπεδο «πάγωσε» όταν -μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τσουαμενί έπεσε άτσαλα και με φόρα πάνω στον Ντιακαμπί, με τον παίκτη της Βαλένθια να τραυματίζεται στο δεξί πόδι και να αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή που αρκετοί στον αγωνιστικό χώρο έδειχναν να τα έχουν χαμένα.

Στο 90+1’ ο Ντούρο έπεσε εντός μεγάλης περιοχής, προσπαθώντας να σουτάρει υπό την πίεση δυο παικτών της Ρεάλ, ζητώντας πέναλτι. Ο διαιτητής πήγε να δει ο ίδιος τη φάση στο onfield review και δεν έδωσε παράβαση, διαπιστώνοντας πως ο παίκτης της Βαλένθια έκανε «τσαφ» τη στιγμή του σουτ και πως στη συνέχειας έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Πέτερ Γκονζάλες είχε δυο πολύ καλά σουτ και ανάγκασε τον Λούνιν να κάνει… ανάλογες επεμβάσεις, κρατώντας το “μηδέν”. Στην τελευταία φάση του ματς, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς, τη στιγμή που η μπάλα πήγαινε προς το πλάγιο. Οι παίκτες της Ρεάλ έβγαλαν όμως εκείνη τη στιγμή σέντρα και σκόραραν με τον Μπέλιγχαμ, με το γκολ να μην μετράει και να ακολουθεί ένας μικρός πανικός εντός αγωνιστικού χώρου, πριν όλοι αποχωρήσουν.

 

Αποτελέσματα και σκόρερ της 27ης αγωνιστικής της La Liga:

Παρασκευή 1/3

Θέλτα-Αλμερία 1-0

(73′ Μιγκέθα)

Σάββατο 2/3

Σεβίλλη-Σοσιεδάδ 3-2

(11′, 13′ Εν Νεσίρι, 66′ Ράμος – 45’+5′ πεν. Αντρέ Σίλβα, 90’+2′ Μέντεζ)

Ράγιο Βαγεκάνο-Κάντιθ 1-1

(88′ Λεζέν – 90+12′ Ερνάντες)

Χετάφε-Λας Πάλμας 3-3

(11′ Μάτα, 14′ Γκρίνγουντ, 45′ Μαξίμοβιτς – 35′ Ραμίρες, 50′ Καρντόνα, 57′ Ελ Χαντάντι)

Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

(27′ Ντούρο, 30′ Γιάρεμτσουκ – 45+5′, 76′ Βινίσιους)

Κυριακή 3/3

Βιγιαρεάλ-Γρανάδα 15:00

Ατλέτικο-Μπέτις 17:15

Μαγιόρκα-Χιρόνα 19:00

Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 4/3

Οσασούνα-Αλαβές 22:00

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις