Η Hyundai αυτή την περίοδο έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα εξέλιξης για τις τεχνολογίες του μέλλοντος, ώστε είναι σε κάθε περίπτωση σύγχρονη με τις εξελίξεις.
Ωστόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση, ο αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group θεωρεί πως χρειάζεται είναι ένα άλμα στην τεχνολογία των μπαταριών και αυτομάτως το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να αγγίξει και το 90%.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κι εάν αυτό είναι το προφανές, το βασικό είναι ο Lee Ki-sang αναφέρει πως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν όριο μέχρι το 2022-2023. Από τότε και μετά, δε θα μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις ενέργειας των μελλοντικών αυτοκινήτων οπότε θα είναι επιβεβλημένο το επόμενο βήμα.
Έχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι η εταιρεία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και με τις δικές της δυνάμεις, εξελίσσοντας δηλαδή η ίδια μπαταρίες νέας τεχνολογίας.
Το βασικό κέρδος από τις μπαταρίες νέας γενιάς είναι ότι θα μπορούν να αποθηκεύσουν στον ίδιο χώρο περισσότερη ενέργεια από τις σημερινές, κάτι που σημαίνει ότι είναι μικρότερες και ελαφρύτερες. Από πλευράς κόστους πάντως είναι ακόμα μυστήριο το τι θα ισχύσει, οπότε είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε κάτι περισσότερο.
Μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη εξέλιξη λοιπόν, ας κρατήσουμε απλώς ότι στα επόμενα 3 χρόνια, η Hyundai σχεδιάζει να έχει λανσάρει στην αγορά 10 υβριδικά μοντέλα, 8 plug-in hybrid και άλλα δύο με κυψέλες υδρογόνου.