Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Alfa Romeo: Γιορτάζει και ανοίγει τις πόρτες του μουσείου της

Alfa Romeo: Γιορτάζει και ανοίγει τις πόρτες του μουσείου της

Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 105 χρόνια της με το άνοιγμα του ιστορικού μουσείου της στο Arese της Ιταλίας.

Το μουσείο, με την ονομασία “La macchina del tempo” («Η μηχανή –αλλά και το αυτοκίνητο– του χρόνου», σε λογοπαίγνιο) είναι η καρδιά ενός γνήσιου «κέντρου της Μάρκας» και στεγάζει ένα βιβλιοπωλείο, ένα café, ένα κέντρο τεκμηρίωσης, μια πίστα δοκιμών, τοποθεσίες εκδηλώσεων και μια έκθεση με τμήμα παράδοσης αυτοκινήτων σε πελάτες. 

Το “Museo storico Alfa Romeo”, εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης της νέας Giulia, και θα ανοίξει για το κοινό στις 30 Ιουνίου. Θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες κάθε μέρα, εκτός Τρίτης, από τις 10 π.μ. ως τις 6 μ.μ., με επέκταση του ωραρίου  ανοίγματος μέχρι τις 10 μ.μ. την Πέμπτη. 

Το μουσείο φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κομμάτια της ιστορικής συλλογής της Alfa Romeo, η οποία συγκεντρώθηκε από τις αρχές του 1960 και μετά. Εγκαινιάστηκε το 1976 και άνοιξε για το κοινό μόνο μετά από κράτηση. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής στο Arese και την επακόλουθη απώλεια του επιτελικού ρόλου του κέντρου, το μουσείο έκλεισε το 2009. 

Αποτελώντας ένα κομμάτι του πλάνου για παγκόσμιο επαναλανσάρισμα της Alfa Romeo, το μουσείο στο Arese –συμβολική τοποθεσία για την ιστορία της εταιρείας– έχει αναγνωριστεί ως η κινητήρια δύναμη για την αναγέννηση της μάρκας. Στο τέλος του 2013 κλήθηκε ο αρχιτέκτων Benedetto Camerana για να προτείνει ένα νέο σχέδιο που μπορούσε να ενσωματώσει τους στόχους του νέου λανσαρίσματος με την ανάγκη της διατήρησης του κτιρίου. Οι εργασίες άρχισαν το καλοκαίρι του 2014 και σε λιγότερο από 12 μήνες ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο αποκατάστασης, που επηρέαζε ολόκληρο το συγκρότημα και επιτεύχθηκε από την FCA Partecipazioni. 

Το στοιχείο κλειδί στο σχεδιασμό είναι η κόκκινη κατασκευή η οποία διασχίζει ολόκληρο το συγκρότημα. Η διάταξη του μουσείου δίνει έμφαση στον εντοπισμό των χαρακτηριστικών τα οποία ανήκουν στο DNA της Alfa Romeo.

Μια οθόνη παρουσιάζει 69 μοντέλα τα οποία είναι τα πιο σημαντικά όχι μόνο για την εξέλιξη της μάρκας, αλλά και για την ίδια την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Από το πρώτο αυτοκίνητο A.L.F.A, το 24 HP, έως τους θρυλικούς νικητές του Mille Miglia όπως το 6C 1750 Gran Sport που οδηγούσε ο Tazio Nuvolari, την 8C coachbuilt by Touring και την Alfetta 159 της Formula 1 που οδηγούσε ο Juan Manuel Fangio. Από τηνGiulietta, ένα αυτοκίνητο σύμβολο τη δεκαετία του 1950, έως το αγωνιστικό πρωτότυπο 33 TT 12 που πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Όλη η ουσία της μάρκας έχει συγκεντρωθεί σε τρεις αρχές: Χρονική διάρκεια, η οποία αντιπροσωπεύει τη βιομηχανική συνέχεια, Ομορφιά, η οποία συνδυάζει  το στιλ με το design, και Ταχύτητα, συνοψίζοντας τεχνολογία και μικρό βάρος. Σε κάθε μια αρχή είναι αφιερωμένος ένας όροφος του μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Alfa Romeo Giulia: Αποκαλυπτήρια για τη νέα ιταλίδα καλλονή (VIDEO)

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε