Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Apple: Πιέσεις από τους επενδυτές για να εξαγοράσει την Tesla

Apple: Πιέσεις από τους επενδυτές για να εξαγοράσει την Tesla

Αντί να γίνει η ίδια αυτοκινητοβιομηχανία, η Apple θα μπορούσε να αγοράσει μία ήδη υπάρχουσα.

Παρ’ ότι η Apple εξελίσσει μυστικά το δικό της ηλεκτρικό όχημα, κάποιοι επιθυμούν την εξαγορά της εταιρείας του Elon Musk.

Μετά την επανάσταση που προκάλεσε στον τομέα της μουσικής, των κινητών και των tablet με τα iPod, iPhone και iPad αντίστοιχα, πιάνοντας στον ύπνο τον ανταγωνισμό, η Apple στοχεύει να κάνει το ίδιο και στην αυτοκίνηση.

Ο Tim Cook, διάδοχος του ιδρυτή της, Steve Jobs, που απεβίωσε, δεν επιβεβαιώνει ακόμα τίποτα αλλά πλέον το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί κοινό μυστικό.

Μία ακόμα, έστω και έμμεση, επιβεβαίωση ήρθε στην ετήσια συνάντηση των επενδυτών και μετόχων στην έδρα της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια την περασμένη Τρίτη.

«Ειλικρινά, θα ήθελα να σας δω να αγοράζετε την Tesla», είπε ένας επενδυτής. Το σχόλιό του έγινε δεκτό από το υπόλοιπο κοινό με γέλια αλλά και κάποια χειροκροτήματα.

Ο Cook απέφυγε διπλωματικά ν’ απαντήσει. «Δεν έχουμε κάποια σχέση με την Tesla», είπε και άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει για το νέο σύστημα πολυμέσων της εταιρείας: «Ήδη, όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δεσμευτεί να υιοθετήσουν το CarPlay. Θα ήθελα πολύ να κάνει το ίδιο και η Tesla.»

Ακολούθησε μια μικρή παύση. «Λοιπόν, κατάφερα να μην απαντήσω στην ερώτησή σας, σωστά;» αστειεύτηκε. «Είναι ένα από τα καλά του να είσαι ο CEO.»

Ένας άλλος επενδυτής ωστόσο δεν άφησε τον Cook να ξεφύγει τόσο εύκολα. «Υπάρχει κάτι το οποίο λατρεύω και δεν είναι προϊόν της Apple», είπε. «Κάθε φορά που ανοίγω το γκαράζ μου και βλέπω το Model S, γοητεύομαι. Είμαι τρελός που πιστεύω ότι υπάρχει μια ευκαιρία να γίνει κάτι;»

Ενώ οι παριστάμενοι ξέσπασαν πάλι σε γέλια, ο Cook επέμεινε πως «είμαστε πολύ εστιασμένοι στο CarPlay» – δεν διέψευσε όμως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο.

Η φήμη για ενδεχόμενη συμμαχία των δύο εταιρειών και μια μυστική συνάντηση μεταξύ του υπεύθυνου εξαγορών και συνεργασιών της Apple και του συνιδρυτή της Tesla, Elon Musk, πρωτοκυκλοφόρησε το 2013 και είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής των μετοχών της δεύτερης.

Όταν ρωτήθηκε, πάντως, εκπρόσωπος της Tesla αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε