Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Audi: Οι επενδύσεις πιέζουν τα κέρδη

Audi: Οι επενδύσεις πιέζουν τα κέρδη

Πρόσκαιρη μείωση των κερδών της Audi προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλός της, Rupert Stadler, ως απότοκο των πρόσφατων μεγάλων επενδύσεων.

Η Audi εκτιμά ότι η μεγάλες επενδύσεις στο λανσάρισμα νέων μοντέλων και το πρόγραμμα επέκτασης των εργοστασίων της θα μειώσει το περιθώριο κέρδους της στο 6% το 2015. 

Τα νέα μοντέλα όπως τα crossover Q6 και Q8, αλλά και το κόμπακτ βαν, καθώς και μία έκδοση που θα βασίζεται στο VW up! θα καρποφορήσουν για την Audi ύστερα από το 2015, αναφέρει το περιοδικό Manager Magazine. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, παραδέχεται ότι οι επενδύσεις πρόσκαιρα θα πιέσουν προς τα κάτω τo περιθώριο κέρδους της εταιρείας, τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια, κατεβαίνοντας από το επιθυμητό εύρος του 8-10%, ανέφερε το περιοδικό την περασμένη Πέμπτη, επικαλούμενο υψηλόβαθμα στελέχη ως πηγές. 

Η Audi κατέγραψε ποσοστό λειτουργικού κέρδους 11% τον περασμένο χρόνο, από 12,1% που κατέγραψε το 2011, σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό της. Ο Stadler δήλωσε στο Manager Magazine ότι γνώριζε πως η αρχική απαίτηση για επενδύσεις που χρηματοδοτούν την αναπτυξιακή στρατηγική ήταν τεράστια: «Αλλά η μελλοντική συγκομιδή θα μας αποζημιώσει, αρχής γενομένης από το 2016». 

Ο Stadler στοχεύει να σπάσει το φράγμα των δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε πωλήσεις μέχρι το 2017 ή 2018 το αργότερο, ανεβαίνοντας στα 2,4 εκατ. μέχρι το 2020, αναφέρουν πηγές μέσα από την Audi. 

Από την άλλη, ο Stadler έχει επιδοθεί σε περικοπές στο κόστος λειτουργίας και εκτιμά ότι αυτό θα του αποφέρει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε έξοδα, δήλωσαν πηγές μέσα από την Audi στο Manager Magazine. 

Ο στόχος των πωλήσεων που θέτει ο Stadler έρχεται λοιπόν άμεσα συγκρινόμενος με τα 2,8 εκατ. που στοχεύει η BMW και τα 2,6 που στοχεύει η Daimler μέχρι το 2020. 

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο στόχος μας για λειτουργικό κέρδος παραμένει στο 8-10%», ανέφερε εκπρόσωπος της Audi, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τα υπόλοιπα στοιχεία του άρθρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από 42.700 ευρώ το νέο Audi S3

Video: Tι μπορεί να καταστρέψει μια παρέλαση από supercars;

VIDEO: Τι μπορεί να ξηλώσει τις πόρτες των Audi, BMW και Mercedes;

VIDEO: Ο γαμπρός το παράκανε με το Audi R8 και ο γάμος θα του κοστίσει χρυσάφι

Το Audi Nanuk υπόσχεται υψηλές επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου

λες οι λεπτομέρειες για το νέο Audi A3 Cabriolet (VIDEO)

Αυτό είναι το νέο Audi Sport Quattro

Δοκιμή: Audi A1 Sportback 1.4 TFSI CoD S tronic

Eπετειακό Audi TTS Competition για τα 500.000 κομμάτια του ΤΤ

Δοκιμή: Audi A3 Sportback 1.2 TFSI 105 PS S tronic

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε