Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

BMW: Θα λανσάρει νέο 7θέσιο SUV σε δυο χρόνια

BMW: Θα λανσάρει νέο 7θέσιο SUV σε δυο χρόνια

Σε δύο χρόνια η Χ5 θα πάψει να είναι πλέον το μεγαλύτερο SUV στη γκάμα της BMW, καθώς η γερμανική φίρμα ετοιμάζει ένα μεγάλο, 7θέσιο SUV.

Η Χ7, όπως θα ονομάζεται, εξελίσσεται εδώ και δύο χρόνια παράλληλα με την αντίστοιχη Rolls-Royce, την Cullinan, με την οποία θα μοιράζεται αρκετά μηχανικά μέρη. Ο εσωτερικός κωδικός της είναι «G07» και θα βασίζεται στην πλατφόρμα που θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες στη νέα Σειρά 7.

Η ανάρτηση και ορισμένα άλλα στοιχεία θα προέρχονται από την Χ5, από την οποία θα είναι όμως σαφώς μεγαλύτερη, και θα προσφέρεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Οι κινητήρες θα περιλαμβάνουν 6κύλινδρα και 8κύλινδρα σύνολα, με το κορυφαίο μοντέλο να χρησιμοποιεί έναν V12, πιθανότατα μια αναβαθμισμένη έκδοση του 6λιτρου μοτέρ που κινεί την 760i.

Στη γκάμα θα προστεθεί και ένα plug-in υβριδικό το οποίο θα κάνει χρήση της τεχνολογίας που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη νέα X5 xDrive40e.

Η Χ7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, δίπλα στην Χ5, και θα μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2017 ή τις αρχές του 2018.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κλέφτες αυτοκινήτων (VIDEO)

Δοκιμάζουμε την προσθιοκίνητη BMW 218i Active Tourer

Οδηγούμε τη νέα BMW M4 στην πίστα του Portimao

Κάπως έτσι καταλήγουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης

17χρονος τούμπαρε τη συλλεκτική BMW του πατέρα του (VIDEO)

Νέες BMW 5 Series και X3 με 1.600άρι τούρμπο μοτέρ

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε