Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Διεθνής επιτυχία για το μονοθέσιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (VIDEO)

Διεθνής επιτυχία για το μονοθέσιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (VIDEO)

Το μονοθέσιο του Centaurus Racing Team κατέκτησε την 1η θέση ως επιχειρηματική παρουσίαση και ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αγώνα αντοχής στο Varano.

Το μονοθέσιο που σχεδίασαν και κατασκεύασαν φοιτητές του Τμήματος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει προσφέρει μόνο ευχάριστες στιγμές στους δημιουργούς του. Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 κορυφώθηκε πρόσφατα με την κατάκτηση της 1ης θέσης ως επιχειρηματική παρουσίαση στο διαγωνισμό Formula SAE στο Varano της Ιταλίας.

Το μονοθέσιο του Centaurus Racing Team, που ακούει στο όνομα Χείρων, ολοκλήρωσε στη συνέχεια με επιτυχία και τη διαδρομή αντοχής μήκους 22 km τερματίζοντας πάνω από τη μέση της κατάταξης της «Class 1» όπου ανήκει, και συγκεκριμένα στην 26η θέση.

Ο Χείρων χρησιμοποιεί έναν κινητήρα από Honda CBR600 RR του 2007, που αποδίδει 87 PS στις 11.200 rpm. Με το συνολικό βάρος του μονοθεσίου να μην ξεπερνά τα 300 kg, ο χρόνος που απαιτείται για το 0-100 km/h είναι μόλις 3,8’’.

Η ομάδα πλέον έχει βάλει στόχο τη σχεδίαση ενός νέου, βελτιωμένου μονοθεσίου με σκοπό τη συμμετοχή και τη διάκριση σε έναν αντίστοιχο διαγωνισμό το καλοκαίρι του 2014.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε