Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Επιστροφή στις ρίζες για το επόμενο Ζ της Nissan

Επιστροφή στις ρίζες για το επόμενο Ζ της Nissan

Το 370Ζ μετράει έξι χρόνια στην αγορά, συνεπώς πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασής του. Με την παγκόσμια αγορά των σπορ κουπέ να μειώνεται σε μέγεθος, ίσως ήρθε η ώρα για μια ριζική επανεξέταση της όλης ιδέας.

Αυτό πιστεύει ο αρχισχεδιαστής της Nissan, Shiro Nakamura, ο οποίος μιλώντας στο περιθώριο των 24 Ωρών του Le Mans αποκάλυψε πως ένα από τα πρότζεκτ που εξετάζουν στην εταιρεία αφορά ένα μοντέλο στο πνεύμα του γεννήτορα της σειράς.

«Μελετάμε δύο διαφορετικά κόνσεπτ», είπε ο Ιάπωνας. «Αναρωτιόμαστε αν πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με τα 350 και 370. Στόχος μας είναι κάτι καινούργιο, όχι το 390Ζ.»

Το 240Z πέτυχε επειδή συνδύαζε ξεχωριστή σχεδίαση, κόμπακτ διαστάσεις, ικανοποιητικές επιδόσεις και προσιτή τιμή. Από το 1975 και μετά, με το 280Ζ, μαζί με τα νούμερα άρχισαν ν’ αυξάνονται και τα τρία τελευταία και, μετά από ένα διάλειμμα, περάσαμε από το 300ΖΧ στα 350 και 370 τα οποία απέχουν πολύ από το ορίτζιναλ.

«Το επόμενο Ζ θέλουμε να είναι πιο πρακτικό και ν’ απευθύνεται σε νεότερο αγοραστικό κοινό», προσθέτει ο Nakamura. «Προσωπικά, έχω στο μυαλό μου κάτι σαν το 240Ζ.»

Με το μικρότερο κουπέ που θα βασιζόταν στο concept IDx να είναι και επισήμως «νεκρό», θεωρεί ότι ο διάδοχος του 370Ζ θα μπορούσε να παίξει και αυτό το ρόλο. Δεν επιβεβαιώνει φυσικά τίποτα, λέγοντας πως «χρειαζόμαστε ακόμα χρόνο μέχρι να φτάσουμε στο τελικό στάδιο. Έχουν πέσει αρκετές ιδέες στο τραπέζι.»
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Από 14.990€ το νέο Nissan Pulsar στην ελληνική αγορά

Από 16.590 ευρώ το ανανεωμένο Nissan Juke

Το νέο Nissan X-Trail πάτησε Ελλάδα – Δείτε αναλυτικά τις τιμές και τον εξοπλισμό

Ο όμιλος Renault-Nissan απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της AvtoVAZ

Η Νissan… τρολάρει τις Ferrari, Porsche και Lamborghini -ΦΩΤΟ

Η Nissan παρουσίασε την 12η γενιά του Navara

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε