Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχεται το 2018 το νέο Land Rover Defender και θα είναι επαναστατικό

Έρχεται το 2018 το νέο Land Rover Defender και θα είναι επαναστατικό

Επτά δεκαετίες μετά τη δημιουργία του, η Land Rover θ’ αλλάξει ριζικά το Defender για πρώτη φορά.

Το επόμενο καλοκαίρι η Land Rover θα σταματήσει την παραγωγή του Defender. Το εμβληματικό 4×4 που ουσιαστικά έχτισε το όνομα της μάρκας με τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, δεν θα πληροί πλέον τις νέες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων ούτε τα στάνταρ παθητικής ασφάλειας και προστασίας πεζών, οπότε και θα περάσει στην Ιστορία.

Το πρώτο εντελώς καινούργιο Defender από το μακρινό 1948 (!) θα είναι πολύ διαφορετικό χωρίς όμως να διαγράψει την παράδοση του ένδοξου προγόνου του.

Επειδή ένα όχημα σαν το κλασικό Defender είναι πια περιορισμένο κυρίως σε αγροτική και αστυνομική/στρατιωτική χρήση, η Land Rover σκοπεύει να διευρύνει σημαντικά το αγοραστικό του κοινό.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από την Land Rover, αυτό θα γίνει δυνατό χάρη στην παρουσίαση πέντε, τουλάχιστον, διαφορετικών εκδόσεων. Το δίθυρο θα προσφέρεται με μεταλλική και μαλακή οροφή καθώς και σε pick-up και το πεντάθυρο θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο και θα διατίθεται ως επιβατικό και ως pick-up.

Το σασί τύπου «σκάλας» θα αντικατασταθεί από ένα ελαφρύ και άκαμπτο μονοκόκ με δύο υποπλαίσια. Η πλατφόρμα αυτή, με τον κωδικό D7u, θα χρησιμοποιηθεί (τροποποιημένη) σε όλες τις μελλοντικές Jaguar και θα επηρεάσει σημαντικά τα επόμενα Land Rover και Range Rover.

Για να μειωθεί το βάρος και, ταυτόχρονα, το κόστος, η αερανάρτηση είναι εκτός σχεδίων. Ωστόσο το Terrain Response, τα συστήματα ελεγχόμενης ανάβασης και κατάβασης και το σύστημα πολυμέσων θα είναι διαθέσιμα.

Ο αρχαίος V8 θα δώσει τη θέση του στη νέα γενιά κινητήρων Ingenium της JLR, που θα απαρτίζεται από δύο 2λιτρους ντίζελ με 150 και 180 ίππους, δύο 2λιτρους τετρακύλινδρους με 180 και 240 ίππους και έναν 3λιτρο V6 300 ίππων. Όλοι θα μπορούν να συνδυαστούν με χειροκίνητο 6άρι ή 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και, προαιρετικά, με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και δύο διαφορικά που κλειδώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε