Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ferrari: H εταιρεία είναι πετυχημένη μόνο αν η ομάδα κερδίζει στην F1

Ferrari: H εταιρεία είναι πετυχημένη μόνο αν η ομάδα κερδίζει στην F1

O Sergio Marchionne αναφέρει ότι η επιτυχία της Ferrari ως επιχείρησης πρέπει να κριθεί με βάση τα αγωνιστικά αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι ο κλάδος των αυτοκινήτων.

H σπουδαιότητα του να κερδίζει η Ferrari στη Formula 1, σε  Grand Prix και πρωτάθλημα, δεν πρέπει να υποτιμάται, δήλωσε ο επικεφαλής του FCA, Sergio Marchionne. Με αυτό τον τρόπο ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία προσδιορίζεται μόνο από την ικανότητά της να νικά. 

Ο Marchionne διαδέχτηκε ή καλύτερα πήρε το «θρόνο» της Ferrari από τον Luca di Montezemolo τον περασμένο χρόνο, επιπρόσθετα του ρόλου του ως επικεφαλής του Fiat Chrysler Automobiles. Επιθυμία του ήταν (και είναι) η αναστροφή του χωλαίνουσας χρηματοοικονομικής κατάστασης της ομάδας που έγινε αντιληπτή ότι ήταν και η κύρια αιτία πίσω από τα πράγματα. Η Ferrari έχει να νικήσει σε Grand Prix από το 2013. Αυτή την επίδοση συγκρίνεται από την άλλη με τα αποτελέσματα του κλάδου του αυτοκινήτου, ο οποίος το 2013 σημείωσε ρεκόρ τζίρου με αύξηση 5% από τον προηγούμενο χρόνο στα €2,65 δισ. Το εμπορικό κέρδος ήταν €420,7 εκατ. και τα καθαρά κέρδη €282,3 εκατ. για τη χρονιά αυτή. 

Ο Marchionne μιλώντας στο πρόσφατο Σαλόνι της Γενεύης είπε «δεν υπάρχει τίποτα όπως η Ferrari» στην αγορά. «Οποιαδήποτε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μάρκα είναι άσχετη», συνέχισε. «Στην καρδιά της μάρκας μας είναι οι αγώνες. Αυτό δεν έγινε τυχαία, δεν είμαστε η Aston Martin. Ορίζουμε εμείς οι ίδιοι την ικανότητά μας να αγωνιζόμαστε, άλλοι αγωνίζονται αλλά χρειάζονται να βρουν ένα σήμα, μια μάρκα». 

Ο Marchionne είπε ακόμη ότι η αγωνιστική επιρροή ήταν πάντοτε καταφανής στα αυτοκίνητα δρόμου της Ferrari και ως τέτοια ήταν «όχι κοινά». Ας πάρουμε την FF, για παράδειγμα, είπε: «Έχεις ένα τετρακίνητο, 4θέσιο, με look ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αλλά μπορείς να τα γράψεις όλα στα παλιά σου τα παπούτσια και να την οδηγείς με 320 km/h. Αυτό δεν είναι ένα κοινό αυτοκίνητο. Ζούμε και αναπνέουμε από τους αγώνες». 

Είπε επίσης ότι το αγωνιστικό DNA της Ferrari δεν πρέπει «ποτέ, μα ποτέ να υποτιμηθεί». Και πρόσθεσε «Είμαστε μοναδικοί και προσδιοριζόμαστε από τους αγώνες, Όταν η Ferrari χάνει, αυτό δεν είναι καλό. Η Ferrari δεν αισθάνεται καλά. Μπορεί να πάρει ένα, δύο, τρία χρόνια για να νικήσουμε ξανά. Είναι στο πετσί του ρόλου μας αυτό που κάνουμε. Όλη η τεχνολογία στα αυτοκίνητα δρόμου έχει τη βάση της, την καρδιά της, στις αγωνιστικές Ferrari».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε