Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

H Red Bull ετοιμάζει hypercar μαζί με την Aston Martin!

H Red Bull ετοιμάζει hypercar μαζί με την Aston Martin!

Στην αυτοκρατορία του Dietrich Mateschitz σύντομα θα περιλαμβάνεται και μία εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων.

Οι φήμες πως η Red Bull θα βαδίσει στα χνάρια της McLaren και, εκτός από ομάδα της Formula 1, θα γίνει σύντομα και κατασκευαστής αυτοκινήτων παραγωγής δεν είναι καινούργιες.

Μέχρι τώρα όμως, με δεδομένο τον δεσμό με την Infiniti, την πολυτελή μάρκα δηλαδή της Renault-Nissan Alliance, θεωρείτο βέβαιο πως αν τελικά το αποφάσιζε, θα συνεργαζόταν με τον γαλλοϊαπωνικό όμιλο. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια είχαν παρουσιάσει μαζί τo Q50 Eau Rouge, μια ειδική έκδοση του σπορ σεντάν που, τελικά, δεν πήρε το πράσινο φως.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανατρέπουν το όλο σκηνικό, αφού θέλουν τον αρχισχεδιαστή της Red Bull Racing, Adrian Newey, να δουλεύει ήδη μαζί με τους ανθρώπους της Aston Martin για την εξέλιξη ενός υπεραυτοκινήτου 1.000 ίππων.

Μετά την είδηση πως οι δύο πλευρές συζητούν για την προμήθεια κινητήρων, ο σύμβουλος της RBR, Helmut Marko, είπε στο Silverstone ότι «όντως, μιλάμε με την Aston Martin – αλλά για διαφορετικό πρότζετκ».

Ο Christian Horner επιβεβαίωσε ότι ο Newey εργάζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής: «Είναι κάτι που ο Adrian θέλει να κάνει εδώ και καιρό. Προς το παρόν όλη μας η προσοχή βρίσκεται στη Formula 1. Ωστόσο, η μεταφορά τεχνολογίας προς τα αυτοκίνητα παραγωγής είναι κάτι που διαρκώς θα αυξάνεται.»

Μια συνεργασία δεν θα περιλαμβάνει απαραίτητα την F1, αφού η Red Bull Technologies, που θα αναλάβει την εξέλιξη του σούπερκαρ, είναι αυτόνομη από την Red Bull Racing η οποία τρέχει με κινητήρες της Renault υπό το σήμα της Infiniti.

Η ολοκλήρωσή του είναι προγραμματισμένη για το 2018. Παρά τη χρήση κάποιων εξαρτημάτων από την Vulcan των 810+ ίππων που προορίζεται μόνο για την πίστα, τόσο η Red Bull όσο και η Aston Martin θέλουν να κρατήσουν τα δύο πρότζεκτ ξεχωριστά.

Το κατά πόσο στην όλη ιστορία θα εμπλακεί η Mercedes-AMG, που έχει ήδη συμφωνήσει με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία για παροχή τεχνολογίας, παραμένει άγνωστο, αν και δεν θεωρείτο διόλου απίθανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε