Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Η Subaru κυνηγά νέα ρεκόρ με το WRX STI (VIDEO)

Η Subaru κυνηγά νέα ρεκόρ με το WRX STI (VIDEO)

Η Subaru θα δοκιμάσει να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ στον θρυλική πίστα του Isle Of Man Tourist Trophy, χρησιμοποιώντας το νέο κορυφαίο μοντέλο της, WRX STI, με οδηγό τον βρετανό οδηγό αγώνων Mark Higgins.

Το υπάρχον ρεκόρ των 19’56”7 το κατέχει από το 2011 ο Mark Higgins με το προηγούμενης γενιάς Subaru WRX STI, το Impreza STI. Η μέση ωριαία ταχύτητα που πέτυχε ο Higgins στην θρυλική διαδρομή των 60,7 km ήταν 185 km/h, με ένα εργοστασιακών προδιαγραφών Impreza STI.

Όπως λοιπόν συνέβη και τότε, έτσι και τώρα η Subaru και ο Mark Higgins θα δοκιμάσουν να σπάσουν το ρεκόρ τους με ένα καινούριο εργοστασιακό WRX STI αμερικάνικων προδιαγραφών, χωρίς αυξημένη ισχύ και αλλαγές στο φρένα ή στα ελαστικά. Οι μόνες αλλαγές εντοπίζονται στην ανάρτηση που έχει επαναρυθμιστεί για να μπορέσει να διαχειριστεί τον δημόσιο δρόμο της θρυλικής πίστας με τις πολλές ανωμαλίες, ενώ για λόγους ασφαλείας το αυτοκίνητο θα εφοδιαστεί με roll cage, αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων και σύστημα πυρόσβεσης.

Με το προηγούμενο ρεκόρ του 2011, η Subaru και ο Μark Higgins έφτιαξαν άθελα τους και ένα από τα πιο δημοφιλή racing videos στο youtube (δείτε κάτω), καθώς περιλαμβάνει και το ηρωικό «σώσιμο» του Higgins την ώρα που πήγαινε με σχεδόν 250 km/h στο κοντέρ.

Η Subaru θα δοκιμάσει τρεις φορές την τύχη της για την κατάρριψη του ρεκόρ, με την πρώτη να πραγματοποιείται το Σάββατο 31 Μαΐου.
 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε