Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Η Toyota ετοιμάζει σπορ Yaris με 240 ίππους

Η Toyota ετοιμάζει σπορ Yaris με 240 ίππους

Μέχρι τώρα η Toyota απείχε από την κατηγορία των μικρών GTi, κάτι που μάλλον θ’ αλλάξει σύντομα.

Έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τρία κατασκευαστών τη δεκαετία του ’90, η Toyota έχει συνδέσει το όνομά της με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Μετά από μακρόχρονη απουσία και μια αποτυχημένη εμπλοκή στη Formula 1 ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στο WRC το 2017 με το Yaris, το πρόγραμμα εξέλιξης του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό. Πηγές κοντά στην ιαπωνική εταιρεία αναφέρουν πως το νέο Yaris, που θα αποτελέσει και το «όπλο» της μάρκας στο WRC, θα έχει και μια «καυτή» έκδοση παραγωγής.

Σε αντίθεση με το αγωνιστικό, που κινείται από έναν 1.600άρη τούρμπο και είναι τετρακίνητο, το «σούπερ-Yaris» θα δανειστεί τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο του Lexus NX200t και θα είναι προσθιοκίνητο. Στο SUV της Lexus το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 240 PS και 35 kgm ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Με την παρουσίαση του ανανεωμένου Yaris να είναι προγραμματισμένη για το 2016, ο μικρός «πύραυλος» της Toyota δεν αναμένεται πριν το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε