Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Και πισωκίνητη η νέα Lamborghini Huracán

Και πισωκίνητη η νέα Lamborghini Huracán

Το «μικρό» supercar της Sant’ Agata θα αποκτήσει και έκδοση με την κίνηση στους πίσω μόνο τροχούς.

Οι υποψήφιοι πελάτες της Huracán που προτιμούν πιο «ωμή» οδική συμπεριφορά δεν θα μείνουν δυσαρεστημένοι.

Μιλώντας λίγο πριν την παρουσίαση της αγωνιστικής LP620-2 Super Trofeo στη Μαλαισία, ο αρχιδοκιμαστής της Lamborghini, Giorgio Sanna, αποκάλυψε ότι στη γκάμα της Huracán θα προστεθούν και πισωκίνητες εκδόσεις.

Η αφαίρεση του συστήματος τετρακίνησης θα μειώσει το βάρος και, λογικά, θα δώσει περισσότερη αίσθηση στο τιμόνι και πιο κοφτερά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει η Lamborghini και στην Gallardo, πρώτα με την LP550-2 Valentino Balboni που ονομάστηκε έτσι προς χάρην του θρυλικού δοκιμαστή της μάρκας, και στη συνέχεια με τα κανονικά μοντέλα παραγωγής LP550-2 κουπέ και Spyder.

Η πρώτη πισωκίνητη Huracán θα είναι η Superleggera που θα έχει επίσης υψηλότερη ισχύ και μικρότερο βάρος. Η δεύτερη θα τοποθετείται στη βάση της γκάμας από πλευράς τιμής και δεν θα έχει αλλαγές στον V10 των 5,2 lt που θα αποδίδει 610PS όπως και στην τετρακίνητη.

Με την συντριπτική πλειονότητα των πελατών να προτιμά το 7άρι ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει χειροκίνητο κιβώτιο.

Η επίσημη ανακοίνωση και το λανσάρισμα αναμένονται το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε