Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Και υβριδικό το μεγάλο SUV που ετοιμάζει η Skoda

Και υβριδικό το μεγάλο SUV που ετοιμάζει η Skoda

Η είσοδος της Škoda στην δημοφιλή κατηγορία των SUV έγινε το 2009 με την παρουσίαση του Yeti που αποδείχθηκε δημοφιλές χάρη στις κόμπακτ διαστάσεις, τους μεγάλους χώρους και την πρακτικότητά του.

Το επόμενο SUV της τσέχικης εταιρείας, ωστόσο, που θα παρουσιαστεί το 2016, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο. Κατ’ αρχήν θα μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις, με το μήκος να αυξάνεται από τα 4,2 στα 4,6 m και θα προσφέρεται, εκτός από την πενταθέσια, και σε επταθέσια έκδοση.

Το νέο SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Group και θα είναι μια κλάση επάνω από το Tiguan της Volkswagen. Πλέον, θα βρεθεί απέναντι σε ανταγωνιστές όπως το Kia Sorento και το Hyundai Santa Fe.

Ο αρχισχεδιαστής της Skoda, Josef Kaban, δήλωσε ότι «τα μεγαλύτερα μοντέλα σαν αυτό θα έχουν πιο τολμηρό design, λίγο διαφορετικό από αυτό των mainstream».

Ο βασικός κινητήρας θα είναι ένας 1.600άρης τουρμποντίζελ, ενώ ο μεγαλύτερος δεν θα ξεπερνά τα δύο λίτρα. Επίσης, θα υπάρχει και ένα υβριδικό ντίζελ και στη μετάδοση θα προσφέρονται προσθιοκίνητες και τετρακίνητες βερσιόν.

Αυτό δεν σημαίνει πως το Yeti θα μείνει χωρίς διάδοχο. Η γκάμα των SUV μπορεί να διευρύνεται αλλά θα συνεχίσει να περιλαμβάνει ένα κόμπακτ, που θα βασίζεται επίσης στην νέα, ευέλικτη πλατφόρμα του ομίλου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA

Αποστολή στην Πράγα για μια πρώτη γνωριμία με το νέο Skoda Superb (VIDEO)

Δοκιμάζουμε το Škoda Octavia G-TEC που κινείται με φυσικό αέριο

Νέα Škoda Octavia με αυτονομία 1.330 km και κόστος χρήσης μόλις 3,4 €/100 km

Ξεκίνησε η διάθεση των νέων Skoda Yeti και Yeti Outdoor – Αναλυτικά τιμές και εξοπλισμοί

Αποκάλυψη για τη νέα γενιά του Škoda Fabia

Μια extreme πρωτότυπη έκδοση για το Škoda Yeti

Δοκιμάζουμε το νέο Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 105PS

VIDEO: Δοκιμάζουμε το Škoda Octavia 1.6 TDI

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε