Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μαθήματα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχολές οδήγησης

Μαθήματα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχολές οδήγησης

H Daimler AG επινόησε ένα έξυπνο όσο και εκπαιδευτικό τρόπο για να προωθήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων απογειώνονται και όλοι οι κατασκευαστές που εμπλέκονται στο είδος, προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να προωθήσουν τη δική τους εναλλακτική λύση. 

Στην Daimler AG, ήγουν στη Mercedes-Benz και στη smart, εκτιμούν ότι η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι και θέμα εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό, η Daimler συνεργάστηκε με πέντε εκπαιδευτήρια οδηγών για να δοκιμάσει αυτό την καινούργια πλευρά της εκπαίδευσης που προστίθεται στο κλασικό μάθημα. 

Η Daimler AG εγκαινίασε το νέο αυτό πεδίο, πλησιάζοντας πέντε σχολές οδηγών της μητρόπολης της Στουτγάρδης, προκειμένου να λανσάρει το πιλοτικό πρότζεκτ της, του οποίου το σλόγκαν είναι «η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι που μπορείτε να το διδαχτείτε». Η Daimler AG για το πρότζεκτ αυτό εφοδίασε τις παραπάνω σχολές με πέντε smart fortwo electric και άλλες πέντε Mercedes-Benz B-Class Electric Drive, καθώς και από ένα Wallbox φόρτισης ανά σχολή. 

Η εκπαίδευση της οδήγησης, ειδικά προσαρμοσμένη στα ηλεκτροκίνητα, έχει στόχο να άρει τις αμφιβολίες και να εξοικειώσει τους μαθητές με τα συστήματα και τις ιδιαιτερότητες αυτών των αυτοκινήτων. Τα πρώτα μαθήματα γίνονται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι πιο απλά στην οδήγησή τους και στη συνέχεια οι μαθητές περνούν σε αυτοκίνητα με θερμικό μοτέρ. Οι μαθητές ύστερα από το επιτυχές τέλος της εκπαίδευσής τους λαμβάνουν μια e-άδεια οδήγησης που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στο σύστημα «car2go» για την ενοικίαση smart με μπόνους 100 λεπτών δωρεάν.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 άγνωστα pick-up της Mercedes-Benz που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν -ΦΩΤΟ

Ποδήλατο €10.000 από την Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLE: Αυτό είναι το νέο πολυτελές τζιπ που αντικαθιστά την M-Class -ΦΩΤΟ

Νέα Mercedes-Maybach Pullman: Γιατί το μέγεθος μετράει!

Το νέο ταχύπλοο της Mercedes-AMG κάνει το Πειραιά-Κρήτη σε 1,5 ώρα!!!

Δοκιμάζουμε την Mercedes-Benz A45 AMG (VIDEO)

Το σύστημα που κάνει τις Mercedes να στρίβουν όπως οι μοτοσικλέτες

Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz C-Class

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε