Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

McLaren: Ετοιμάζει μικρότερο σπορ μοντέλο για να κοντράρει τις Porsche και Ferrari

McLaren: Ετοιμάζει μικρότερο σπορ μοντέλο για να κοντράρει τις Porsche και Ferrari

Η McLaren δημοσίευσε μερικά βασικά χαρακτηριστικά για το νέο entry-level μοντέλο της με την ονομασία P13.

Οι πωλήσεις του νέου μοντέλου θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2015 και η τιμή του θα κυμαίνεται λίγο κάτω από τις 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο (φωτό) που έφτιαξε ο αρχισχεδιαστής της φίρμας, Frank Stephenson, και μας δείχνει τις “γραμμές” της νέας P13, καταλαβαίνουμε ότι σχεδιαστικά έχει επιρροές από την κορυφαία P1.

Οι επιρροές από την P1 και την 12C δεν σταματούν μόνο στην σχεδίαση, αλλά συνεχίζονται και στο ανθρακονημάτινο πλαίσιο και στον κινητήρα, που είναι μία αποδυναμωμένη έκδοση του 3.8 V8 Twin Turbo της 12C με ισχύ 450 ίππων. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπεύθυνο πωλήσεων στην Ευρώπη, David Brimson, η P13 θα είναι ένα υψηλών επιδόσεων σπορ αυτοκίνητο με το ίδιο DNA με τις 12C και P1.

Η παρουσίαση του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στα μέσα του 2015. Την ίδια περίοδο μάλιστα εικάζεται ότι θα ξεκινήσει και η παραγωγή του μοντέλου, καθώς θα έχει τελειώσει η κατασκευή και των 375 P1. Τέλος, στα μέσα του 2016 θα δούμε και έκδοση Spider με hard top οροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε