Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

«Μονά-ζυγά» και στο Πεκίνο για τον περιορισμό της ρύπανσης

«Μονά-ζυγά» και στο Πεκίνο για τον περιορισμό της ρύπανσης

Μέτρο αντίστοιχο του δακτυλίου της Αθήνας πρόκειται να εφαρμοστεί και στο Πεκίνο, τις μέρες που η ατμοσφαιρική ρύπανση χτυπάει «κόκκινο».

Το Πεκίνο είναι μια από τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα στον πλανήτη και οι κυβερνώντες αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό. Μάλιστα η εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο του τις μέρες του πυκνού νέφους είναι ένα μάλλον ήπιο μέτρο, αφού κατά τα άλλα προβλέπεται μέχρι και αναγκαστικό κλείσιμο εργοστασίων!

Το Πεκίνο εφαρμόζει ήδη μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης Ι.Χ. στο κέντρο του. Κάθε εργάσιμη μέρα της εβδομάδας απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητα με δύο συγκεκριμένα τελευταία ψηφία στην πινακίδα τους. Σε αυτό το μέτρο έρχεται να προστεθεί τώρα και ο περιορισμός των μονών-ζυγών. Αυτό θα τίθεται σε εφαρμογή κάθε φορά που ο δείκτης μικροσωματιδίων ΡΜ2.5 ξεπερνά τα 300 gr ανά κυβικό μέτρο για τρεις συνεχόμενες μέρες.

Ταυτόχρονα, οι αρχές του Πεκίνου υπολογίζουν να μειώσουν κατά 30% τη μόλυνση που προκαλούν τα εργοστάσια της πόλης, περιορίζοντας ή σταματώντας πλήρως τη λειτουργία τους εκείνες τις μέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω μέτρα αφορούν άτομα και επιχειρήσεις εντός Πεκίνου, ενώ είναι γνωστό ότι κάποιες μέρες η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι έως και σε ποσοστό 60% «εισαγόμενη» από γειτονικές περιοχές της Κίνας, όπως το Hebei στα νότια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε