Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα ανάκληση από την Toyota για 112.500 αυτοκίνητα

Νέα ανάκληση από την Toyota για 112.500 αυτοκίνητα

Η Toyota Αμερικής ανακαλεί 110.000 από τα 112.500 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2012 ως το 2015 για έλεγχο της υποβοήθησης του τιμονιού. Η ανάκληση αφορά σε υβριδικά και βενζινοκίνητα Camry και Highlander, καθώς και σε RAV4 κατασκευής από το 2014 και μετά.

Το πρόβλημα, που εντοπίζεται στο ηλεκτρικό κύκλωμα, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της υποβοήθησης. Ο οδηγός εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο, αφού η μηχανική σύνδεση με τους τροχούς δεν επηρεάζεται. Ωστόσο οι οδηγοί που θα δουν την σχετική ένδειξη στο ταμπλό θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Τα 2.500 αυτοκίνητα που εξαιρούνται της συγκεκριμένης ανάκλησης είναι RAV4 EV. Τα οποία ανακαλούνται, για άλλο λόγο.

Η Toyota ζητά από τους ιδιοκτήτες τους να περάσουν από το δίκτυό της για να επισκευάσει εξαρτήματα που είχε προμηθευτεί από την Tesla, στο πλαίσιο της  συνεργασίας των δύο εταιρειών τα τελευταία τρία χρόνια.

Όπως ανακοινώνει το αμερικανικό site της Toyota, ένα σφάλμα στο λογισμικό του συστήματος μετάδοσης μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την ακούσια και απρόβλεπτη επιλογή «νεκράς» εν κινήσει. Η διακοπή στην παροχή ισχύος περιορίζει δραστικά τον έλεγχο από την πλευρά του οδηγού και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι τεράστιος. Το συγκεκριμένο εξάρτημα η Toyota το έχει προμηθευτεί από την Tesla, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ιαπωνικού εργοστασίου Cindy Knight.

Η Toyota στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρεται στο κόστος αυτής της ενέργειας ούτε σχολιάζει τη σχέση της με την Tesla, από την πλευρά της οποίας δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.

Η παραγωγή του RAV4 EV ολοκληρώθηκε πέρσι, με τις δύο εταιρείες να ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια στην αναζήτηση τους για την παραγωγή οχημάτων μηδενικών ρύπων. Η Toyota εστιάζει πλέον στο υδρογονοκίνητο Mirai ενώ η Tesla το καλοκαίρι θα παρουσιάσει το Model X, ένα SUV που θα συμπληρώσει την γκάμα της, δίπλα στο σεντάν Model S.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε