Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέες λεπτομέρειες για την υβριδική BMW X5 eDrive (VIDEO)

Νέες λεπτομέρειες για την υβριδική BMW X5 eDrive (VIDEO)

H BMW περιγράφει λεπτομερώς τo αναθεωρημένο πρωτότυπο X5 eDrive, προπομπό του επαναφορτιζόμενου Sport Activity Vehicle (SAV) παραγωγής.

Η BMW ξεκαθάρισε ότι το λανσάρισμα του επαναφορτιζόμενου Sport Activity Vehicle θα γίνει τους προσεχείς μήνες, με προδιαγραφές πανομοιότυπες του πρωτοτύπου του video.

Την πρωτότυπη υβριδική και επαναφορτιζόμενη X5 την είχαμε γνωρίσει ως BMW Concept X5 eDrive, με επίσημο ντεμπούτο στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ 2013) τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το πρωτότυπο φορά ένα 4κύλινδρο μοτέρ βενζίνης TwinPower Turbo, ένα ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα τετρακίνησης xDrive. Λεπτομερείς προδιαγραφές μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα η BMW, περιοριζόμενη στη δήλωση ότι το θερμικό και το ηλεκτρικό μοτέρ θα μπορούν να λειτουργούν σε σύνδυασμο για την επίτευξη της μάξιμουμ απόδοσης.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η BMW X5 eDrive μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζεται περίπου 3,8 lt βενζίνης για κάθε 100 km. Η απόσταση που μπορεί να διανύσει η BMW X5 eDrive με αμιγώς ηλεκτρονική ενέργεια φτάνει τα 30 km.

To επίσημο λανσάρισμα του X5 eDrive θα γίνει πιθανότατα στο Mondial de l’ Automobile στο Παρίσι, τον προσεχή Οκτώβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2015.

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε