Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Νέο Nissan Qashqai: Το αυθεντικό Crossover σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγής στο εργοστάσιο του Sunderland

Νέο Nissan Qashqai: Το αυθεντικό Crossover σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγής στο εργοστάσιο του Sunderland

Σχεδόν πριν από 18 χρόνια το πρώτο Nissan Qashqai βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιουργώντας την κατηγορία των crossover και σοκάροντας τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες, το Nissan Qashqai αναβαθμίζεται για άλλη μια φορά – με τολμηρή σχεδίαση και σημαντικές τεχνολογικές προσθήκες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.

Το νέο Qashqai, εξηλεκτρισμένο με το μοναδικό σύστημα e-POWER της Nissan, παράγεται ήδη στο Sunderland, λίγο πριν από την άφιξή του τις επόμενες εβδομάδες στους αντιπροσώπους της Nissan σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Για τις τελευταίες αναβαθμίσεις πραγματοποιήθηκε μια νέα επένδυση 30 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο, ποσό που προστέθηκε στην συνολική επένδυση της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύψους 6 δισεκατομμυρίων λιρών.

Το ανανεωμένο Qashqai μπήκε στην παραγωγή καθώς η Nissan συνεχίζει να αναπτύσσει το EV36Zero όραμά της στο Sunderland, ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Adam Pennick, Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: “Είμαστε τόσο περήφανοι που αποκαλούμε το εργοστάσιο της Sunderland το σπίτι του Qashqai. Το να έχουμε την νούμερο ένα ομάδα πίσω από το νούμερο ένα crossover είναι μια συνταγή επιτυχίας. Ανυπομονούμε να δούμε πόσο απολαμβάνουν οι πελάτες μας την νέα σχεδίαση και την επιπλέον τεχνολογία.”

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το πρώτο Qashqai κατασκευάστηκε στο Sunderland προς τα τέλη του 2006, πριν από την κυκλοφορία του το 2007. Η άμεση επιτυχία του είχε ως αποτέλεσμα η παραγωγή στο Sunderland να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, με το εργοστάσιο να καταγράφει τους υψηλότερους ετήσιους όγκους στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, με 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια, 3 εκατομμύρια και στη συνέχεια 4 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής, δημιουργώντας περισσότερους από 20 ανταγωνιστές στην πορεία.

Το εργοστάσιο του Sunderland φιλοξενεί επίσης το Nissan JUKE και το πλήρως ηλεκτρικό Nissan LEAF. Η παραγωγή υποστηρίζει 7.000 θέσεις εργασίας στις ομάδες της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλαμβάνει το Design Center της Nissan στο Paddington του Λονδίνου, το Τεχνικό Κέντρο στο Cranfield του Bedfordshire, την κατασκευαστική ομάδα στο Sunderland, το κέντρο ανταλλακτικών στο Lutterworth και την ομάδα πωλήσεων και μάρκετινγκ στο Rickmansworth, καθώς και άλλες 30.000 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τότε που κυκλοφόρησε το Qashqai τρίτης γενιάς το 2021, έχει πουλήσει περισσότερες από 350.000 μονάδες στην Ευρώπη και συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα για τα crossover.

Το 2022 το Qashqai έγινε διαθέσιμο με το e-POWER – το μοναδικό και καινοτόμο ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης της Nissan όπου οι τροχοί κινούνται πάντα απευθείας από τον ηλεκτροκινητήρα – δημιουργώντας μια αίσθηση EV-drive. Περισσότερα από 120.000 Qashqai που κατασκευάστηκαν από το Sunderland με e-POWER είναι τώρα στους δρόμους.

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις