Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νέο Ignis από την Suzuki στην έκθεση του Τόκιο

Νέο Ignis από την Suzuki στην έκθεση του Τόκιο

H Suzuki αποκάλυψε το πρωτότυπο Ignis, πριν από την επίσημη πρεμιέρα του στο Tokyo Motor Show 2015 που ανοίγει τις πύλες του σε ένα μήνα.

Η ιαπωνική εταιρεία κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τις λεπτομέρειες και περιορίστηκε να πει ότι το νέο Ignis δείχνει «πώς ένα κόμπακτ αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει το σύνδεσμο μεταξύ της καθημερινότητας και του ελεύθερου χρόνου», και πως, «η παρατήρηση από ψηλά και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος εγγυάται την καθημερινή ευκολία». 

Η αλήθεια είναι ότι, ενώ η Suzuki διατείνεται ότι το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι ένα πρωτότυπο, αναφέρεται σε αυτό με όνομα μοντέλου παραγωγής, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η απόστασή του από το Ignis που θα δούμε στις αντιπροσωπείες είναι αμελητέα.

Να θυμίσουμε ότι το Ignis που βλέπουμε, ό,τι κι αν είναι, πρωτότυπο ή παραγωγής, αναφέρεται σχεδιαστικά στο επίσης πρωτότυπο iM-4 που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στο 2015, στη Γενεύη. Πατά πάνω στις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές, με μόνη αξιοπαρατήρητη αλλαγή τα γραφικά των εμπρός φαναριών, το σχήμα των πλευρικών καθρεφτών και το σχέδιο του πίσω προφυλακτήρα. 

Στην καμπίνα κυριαρχεί το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζεται από μια οθόνη κεντρικά τοποθετημένη που μοιάζει με τάμπλετ και δίχρωμος διάκοσμος. 

Οι πληροφορίες λένε ότι την κίνηση του νέου Ignis θα αναλάβει ένας 1.000άρης κινητήρας τούρμπο ή ένας 1.200άρης με το ελαφρύ υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Πρόκειται για έναν εναλλάκτη-μίζα που, όπως λέει η Suzuki, «υποβοηθά τον κινητήρα» καθιστώντας το Ignis ένα είδος micro-hybrid χωρίς το επιπλέον κόστος των καθαυτών υβριδικών συστημάτων κίνησης. Η κίνηση θα μεταδίδεται μέσω ενός αυτομάτου ή χειροκίνητου σασμάν, στάνταρ στους εμπρός τροχούς και προαιρετικά στους τέσσερις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT?

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε