Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πρώτες φωτογραφίες του νέου MINI Clubman

Πρώτες φωτογραφίες του νέου MINI Clubman

Αυτή είναι η δεύτερη γενιά του Clubman που αφήνει πίσω του τις περίεργες επιλογές του παρελθόντος. Διότι η διάταξη των 2+1 θυρών για τους επιβάτες δεν ήταν και τόσο ταιριαστή για ένα χρηστικό, υποτίθεται, αυτοκίνητο.

Στο ολοκαίνουργιο μοντέλο, που βασίζεται όπως όλα τα νέα MINI στην πλατφόρμα UKL1 του BMW Group, ακολουθείται η συμβατική οδός με τέσσερις κανονικές πόρτες. Από το πρώτο Clubman παραμένει μόνο η δίφυλλη για τον χώρο αποσκευών, συνεπώς μπορεί κανείς να πει ότι πλέον το Clubman είναι… εξάθυρο.

Εκτός από τις, προφανώς επίσημες, φωτογραφίες δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα άλλα στοιχεία για «το μεγαλύτερο ΜΙΝΙ όλων των εποχών». Δεν θέλει πάντως πολλή φαντασία για να συνάγεις πως οι τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ θα προέρχονται από τα χάτσμπακ.

Επίσης οι διαστάσεις, αν δεν είναι ακριβώς ίδιες, θα πλησιάζουν αυτές του Clubman Concept που ήταν 262 mm μακρύτερο, 161 mm φαρδύτερο και 25 mm ψηλότερο από το απερχόμενο μοντέλο, με στόχο το νέο MINI να μπει σφήνα στην μικρομεσαία κατηγορία ως ένας στυλάτος, και εξίσου πρακτικός, αντίπαλος στα συνηθισμένα χάτσμπακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε