Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

F1: Απορρίφθηκε η ένσταση της Red Bull για τον Ricciardo

F1: Απορρίφθηκε η ένσταση της Red Bull για τον Ricciardo

Αναμενόμενο ήταν, έμενε μόνον η τυπική διαδικασία, αφού η FIA είχε πει ότι θα είναι πολύ αυστηρή με το θέμα της κατανάλωσης καυσίμου.

Έτσι, η απόφαση της ολομέλειας της FIA δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία” για τους “ταύρους”, ούτε φυσικά για τον Αυστραλό οδηγό.

Να θυμίσουμε πως η RB10 του Daniel Ricciardo που τερμάτισε 2η στον αγώνα της πατρίδας του βρέθηκε να ξεπερνά το όριο της στιγμιαίας κατανάλωσης καυσίμου στη διάρκεια του αγώνα. Οι άνθρωποι της FIA ενημέρωσαν την ομάδα, η οποία αμφισβητώντας τα δεδομένα των μετρήσεων, είπε πως έχει τις δικές της μετρήσεις και ότι η κατανάλωση του μονοθεσίου του Αυστραλού ήταν εντός των νομίμων πλαισίων. Η κατάληξη είναι γνωστή: Ο Ricciardo πανηγύρισε σαν τρελός τη δεύτερη θέση στο GP της πατρίδας του, που ήταν και το πρώτο του με την ομάδα της Red Bull, στη συνέχεια όμως ακυρώθηκε.

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα τονίζει πως αποδέχεται την απόφαση της FIA, μολονότι επιμένει στην αθωότητα της, ισχυριζόμενη πως αν δεν είχε επιχειρήματα περί του αντιθέτου δεν θα είχε μπει στον κόπο να ασκήσει έφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε