Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom έρχεται να εξηλεκτρίσει τις επιχειρήσει

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom έρχεται να εξηλεκτρίσει τις επιχειρήσει

Η παραγωγικότητα ενισχύεται τόσο από τις συνδεδεμένες υπηρεσίες της Ford Pro – στις οποίες περιλαμβάνεται μια νέα δυνατότητα οικιακής φόρτισης – όσο και από καινοτομίες όπως το ανακλινόμενο τιμόνι και οι ψηφιακές αναβαθμίσεις.

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom της Ford Pro λανσάρεται τώρα στην Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εξηλεκτρίσουν τα βαν τους στην κατηγορία ενός τόνου, τα οποία διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Το E-Transit Custom έρχεται στην αγορά σε μια καθοριστική χρονική στιγμή όσον αφορά την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων από μικρές επιχειρήσεις. Μία νέα έκθεση του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών, η οποία θα δει σύντομα τα φώτα της δημοσιότητας, διαπιστώνει ότι το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών βαν σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις στην κατηγορία υπερ-πενταπλασιάστηκε σε μεγάλες αγορές από το 2018 έως το 2023.

Το E-Transit Custom, που αναπτύχθηκε εξ αρχής με γνώμονα καινοτόμες λύσεις εμπνευσμένες από τους πελάτες, συνδυάζει ιδανικά τις προηγμένες τεχνολογίες αμιγούς ηλεκτροκίνησης με την ψηφιακή και φυσική πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας, να λειτουργούν πιο αποδοτικά και να απλοποιήσουν τη μετάβαση τους στα EV.

Υποστηρίζοντας το λανσάρισμα του νέου της EV, η Ford Pro εισάγει μια ολοκληρωμένη λύση οικιακής φόρτισης για επιχειρήσεις – που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συνδεδεμένου επιτοίχιου φορτιστή, λογισμικό διαχείρισης καθώς και συντήρηση – η οποία θα είναι διαθέσιμη σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις βαν μοντέλου στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη προσφέρει καινοτόμα νέα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μερικά από αυτά στο εσωτερικό είναι η στάνταρ συνδεσιμότητα 5G και το μοναδικό ανακλινόμενο τιμόνι.

Το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υποστηρίζει αυτονομία έως και 337 km και διαστήματα σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο, με πρωταρχικό στόχο την βελτίωση του κόστους ιδιοκτησίας. Χωρίς συμβιβασμούς στη μεταφορά φορτίων, προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 1.011 kg, χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης με βελτιωμένη πρόσβαση και κορυφαία στην κατηγορία ικανότητα ρυμούλκησης που ανέρχεται σε 2.300 kg

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία. Το νέο μοντέλο εντάσσεται στη γκάμα των ηλεκτρικών βαν της Ford Pro που προορίζονται για την Ευρώπη, στην οποία περιλαμβάνεται τόσο το μεγαλύτερο ETransit, όσο και το συμπαγές βαν ETransit Courier που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2025.

Βελτιστοποιημένο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Όλα τα E-Transit Custom είναι εξοπλισμένα με μια μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 64 kWh. Το E-Transit Customείναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, η οποία είναι στάνταρ σε όλα τις εκδόσεις. Το νέο αυτό σύστημα έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση προς όφελος της αυτονομίας. Η αναγεννητική πέδηση επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ (one-pedal driving), για πιο άνετη οδήγηση στην πόλη και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πατώματος και έχει περιστραφεί κατά 90 μοίρες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο χώρος φόρτωσης και να μειωθεί το βάρος και η πολυπλοκότητα. Ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκδόσεις που αποδίδουν 100 kW ή 160 kW (135 PS ή 217PS). Και οι δύο έχουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή που φτάνει τα 415 Nm.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις