Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο “βίος και η πολιτεία” της χρυσαυγίτισσας αστυνομικού, Βενετίας Πόπορη

ΦΩΤΟ από εφημεριδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΦΩΤΟ από εφημεριδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ως “αμφιλεγόμενο πρόσωπο” που πάντα συνήθιζε να προκαλεί περιγράφουν την 42χρονη χρυσαυγίτισσα αστυνομικό οι συνάδελφοί της. Την χαρακτηρίζουν μάλιστα αυθάδη, αθυρόστομη, ασταθή και απρόβλεπτη, που έχανε την ψυχραιμία της με τους αλλοδαπούς και τους πολιτικούς. Δεν έκρυβε οτι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η Βενετία Πόπορη, η ανθυπαστυνόμος μέλος της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη, ήταν ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία έδινε πληροφορίες στην οργάνωση για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

ΦΩΤΟ από εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο βίος και η πολιτεία της χρυσαυγίτισσας αστυνομικού

Η Βέτα όπως την αποκαλούν, εν ώρα υπηρεσίας δεν εκδήλωνε την πολιτική της ιδεολογία. Ωστόσο σε στιγμές έντασης μιλούσε με σκληρά και απαξιωτικά λόγια για τους αλλοδαπούς και τους πολιτικούς. Τα σχολιά της δε στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, “φώναζαν” ότι ήταν φανατικό μέλος της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αστυνομικές και δικαστικές αρχές θεωρούν ότι το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο διαμέρισμά της δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από την ιδιότητά της, ενώ οι τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας αμέσως μετά τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα στο Κερατσίνι, δείχνουν το ρόλο που διαδραμάτιζε για τη Χρυσή Αυγή.

ΦΩΤΟ από εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το περιστατικό στο παλιό αεροδρόμιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που άφησε όλους άφωνους

Ένας συνάδελφός της, εξηγώντας το χαρακτήρα της περιγράφει ένα περιστατικό που έγινε πριν χρόνια όταν η Βενετία Πόπορη υπηρετούσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, με τον τωρινό υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά “Θυμάμαι τη Βενετία όταν υπηρετούσαμε μαζί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ήταν ένα περίεργο άτομο που άλλαζε συνέχεια χρώμα στα μαλλιά της. Για ένα μεγάλο διάστημα μάλιστα τα είχε ξανθά πλατινέ, τόσο που έμοιαζαν κατάλευκα. Σε πολλές συζητήσεις με συναδέλφους της έβγαζε μια μαγκιά και μάλιστα ήταν αθυρόστομη. Ένα μεσημέρι που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας εμφανίζεται ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε έρθει στην Αστυνομία του αεροδρομίου προκειμένου να ζητήσει κάποιες πληροφορίες για ένα στενό του συνεργάτη που επρόκειτο να ταξιδέψει. Εκείνη μόλις τον είδε να περνά το κατώφλι, εξεμάνη. Άρχισε να φωνάζει “περάστε έξω κύριες εδώ είναι το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας!”. Ο κ. Μητσοτάκης είχε μείνει άφωνος. Προσπαθούσε να της εξηγήσει ευγενικά ότι απλώς ήθελε κάποιες πληροφορίες, όμως εκείνη ήταν εκτός εαυτού. Δεν τον άκουγε κι επαναλάμβανε δυνατά και σε πολύ οξύ ύφος “περάστε έξω!”. Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι ανώτεροί της όμως δε θέλησαν να δώσουν συνέχεια κι έτσι τη γλίτωσε με μία απλή επίπληξη, καθώς γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος ήταν απρόβλεπτη”.

Τα σχόλια στο facebook και ο Λαζόπουλος

Η Βενετία Πόπορη, συνέχιζε να είναι έτσι αναιδής και να μαζεύει όπλα. “Ναι είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής” παραδέχτηκε η ίδια στον ανακριτή αφού δε μπορούσε να διαψεύσει κάτι που όλοι οι συνάδελφοί της γνώριζαν και που η ίδια μάλιστα το δήλωνε απροκάλυπτα στο facebook.

Για παράδειγμα, όταν ο πρόεδρος τη πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος κ. Τζαβέντ Ασλάμ, δήλωσε τον Μάιο του 2012 στο Associated Press ανήσυχος που ένα πολιτικό κόμμα βγαίνει στους δρόμους με μαχαίρια και όπλα η Βέτα Πόπορη έγραψε στο facebook “Θα μπορούσαμε να του απαντήσουμε – Αν δε σας αρέσει να πάτε στην πατρίδα σας – Επειδή όμως είμαστε χρυσαυγίτες θα του απαντήσουμε το εξής: Σας αρέσει δε σας αρέσει θα πάτε στην πατρίδα σας” συμπληρώνοντας από κάτω με κεφαλαία γράμματα “ΚΟΙΝΩΣ Γ……

ΦΩΤΟ από εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Άλλη φορά ανέβασε στο facebook το σύμβολο της Χρυσής Αυγής και σχολίασε από κάτω “Και σ’ όποιον αρέσει”.

Από τις προκλητικές της αναρτήσεις δε γλίτωσε ούτε ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος τον οποίο αφού στόλισε με διάφορα κοσμητικά επίθετα όπως “βλάκα” του έστειλε και το μήνυμα ότι η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

10.000 ευρώ και ναρκωτικά στο ντουλαπάκι του φρουρού του Γερμενή!

 

Το τηλεφώνημα μυστήριο του Λαγού μετά τη δολοφονία Φύσσα – Με ποιον μίλησε πριν τον Μιχαλολιάκο – Έρχονται εντάλματα σύλληψης για ακόμα δυο βουλευτές

Θεωρούν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση αλλά 6,4% την ψηφίζει!

Εσώρουχα και μια… σφαίρα από τη Ζαρούλια στον Μιχαλολιάκο

Το εγχειρίδιο μίσους της Χρυσής Αυγής – “Πίστευε, υπάκουε, πολέμα”

Δένδιας: Υπήρξαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί που συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή

Οι φωτογραφίες του Χρήστου Παππά που σοκάρουν – Με στολή SS και ναζιστικό χαιρετισμό – Ο όρκος στον Χίτλερ

Νέοι μάρτυρες εμπλέκουν άλλους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ποιος θα “στεγάσει” τα “ορφανά” της Χρυσής Αυγής και πως “μπλέκουν” Φράγκος και απόστρατοι

Συγκλονίζει η κατάθεση της κοπέλας του Π. Φύσσα – “Παρακαλούσα την αστυνομία να μας βοηθήσει”

«Βόμβα» Τσίπρα: Η ΕΥΠ μας παρακολουθεί! – «Το τηλέφωνό μου και των βουλευτών μας, παρακολουθούνται» είπε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Αυστηροί έλεγχοι στη Βουλή μετά τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Τους “έκαψε” ο “απόστρατος”: αποκάλυψε πως δόθηκε το ραντεβού των τάγματων εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι!

Έδιωξαν τον Λαγό από το κελί για να… συγκατοικήσουν Μιχαλολιάκος

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε