Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυστηροί έλεγχοι στη Βουλή μετά τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι κανόνες ασφαλείας της Βουλής γίνονται πιο αυστηροί. ‘Οπως φαίνεται, τόσο ο φρούραρχος όσο και οι υπόλοιποι φύλακες της Βουλής, έχουν από εδώ και πέρα εντολή να εφαρμόζουν στο ακέραιο τα μέτρα ασφαλείας.

Πιο αναλυτικά, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στηυ Βουλή θα αρχίσουν να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ελέγχου ειδικά για τους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η διατήρηση των μέτρων θα δοκιμαστεί από μεθαύριο Δευτέρα, οπότε αρχίζει η τακτική σύνοδος και η προσέλευση των βουλευτών στο Κοινοβούλιο θα είναι μαζική. Το βάρος θα πέσει στις δύο αφύλακτες θύρες, μία στο ημιυπόγειο, όπου βρίσκεται το καφενείο των αστυνομικών και διάδρομοι πρόσβασης στο υπόλοιπο κτίριο, και η δεύτερη, στο προαύλιο, όπου υπάρχει η είσοδος προς το εντευκτήριο των βουλευτών. Άλλωστε έχει σχολιαστεί στο περιστύλιο ότι τις έχουν χρησιμοποιήσει βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την ανέλεγκτη είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.

Ενδεικτική του νέου κλίματος που  είναι η διαμαρτυρία του χρυσαυγίτη βουλευτή, Δ. Κουκούτση στην προχθεσινή διάσκεψη των προέδρων, για τον έλεγχο που υφίστανται οι βουλευτές της Χ.Α. αυτές τις ημέρες

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πάντως στις συνεδριάσεις, δεδομένου ότι έως τώρα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά ατιμωρησίας βουλευτών της Χ.Α. για προκλητικές συμπεριφορές ή και παρεκτροπές τους, ακόμα και εντός της αίθουσας της Ολομέλειας. Αν και υπάρχουν ρητές προβλέψεις για λήψη μέτρων (έως και αποβολή βουλευτή), ο Κανονισμός της Βουλής δεν εφαρμόζεται, δημιουργώντας περιβάλλον «ιδιότυπης ασυλίας» και ατιμωρησίας. Το «σκληρότερο» μέτρο που έχει επιβληθεί, έως τώρα, είναι να διαγραφούν υβριστικές εκφράσεις από τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Ωστόσο, παρά την αρχική εντύπωση, στη διεύθυνση της Βουλής εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση για το εάν μπορεί ή όχι ο φρούραρχος να παρέμβει μετά από πρόσκληση του προέδρου κάτι που φάνηκε στο περιστατικό με τον Γιάννη Δραγασάκη και πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα όλοι θέλουν να μιλήσουν για τη Χρυσή Αυγή! Νέες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες – Κατονόμασαν συγκεκριμένους βουλευτές!

Στη φυλακή ο 37χρονος που φώναξε τα τάγματα εφόδου στο Κερατσίνι

“Οδός Παύλου Φύσσα” ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο 34χρονος

«Βόμβα» Τσίπρα: Η ΕΥΠ μας παρακολουθεί! – «Το τηλέφωνό μου και των βουλευτών μας, παρακολουθούνται» είπε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η μόνη! Οι νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στη σκιά της – Ποιοι αποκαλούν τα μέλη της «κότες» και «φλώρους»

Με τη στολή των SS και ναζιστικό χαιρετισμό ο Χρήστος Παππάς

Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με Γερμανούς νεοναζί! – Το ακροδεξιό «τέρας» τρώει την Ευρώπη – Αποκαλυπτικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών

H απολογία του Χρήστου Παππά! Αρνείται το ναζιστικό του παρελθόν

‘Ολη η απολογία Κασιδιάρη – Δικαιολογεί Γερμενή, δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά και κατονομάζει προστατευόμενο μάρτυρα

Τι υποστήριξε ο Λαγός στην απολογία του – Διαβάστε την

Ολόκληρη η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου – Παρουσιάζει μία άλλη Χρυσή Αυγή και καταδικάζει ακόμα και τα μαύρα μπλουζάκια

Αντιπρόεδρος Βουλής: Η συμπεριφορά Κασιδιάρη έχει ιατρική εξήγηση – Πιπιλή: Συγγνώμη με τον μπαμπά του μένει ακόμα;

Ολο το παρασκήνιο από την πρώτη νύχτα του Μιχαλολιάκου στον Κορυδαλλό – Στο ίδιο κελί και ο Λαγός

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε