Ελλάδα

250 δικογραφίες και μόνο δυο προφυλακιστέοι για εμπρησμούς

Η Ελλάδα κάηκε και αυτό το καλοκαίρι. Η πυροσβεστική «έπιασε» 250 άτομα. Οι περισσότεροι, έβαλαν φωτιές... κατά λάθος!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική υπηρεσία είναι αποκαλυπτικά. Εκτός από εκείνους, τους λίγους, που έβαλαν τις φωτιές επίτηδες, καίγοντας περιουσίες, καταστρέφοντας τους κόπους μιας ζωής, υπάρχουν και οι άλλοι που απλά έβαλαν φωτιά κατά λάθος.

Ένα λάθος που είχε τις ίδιες συνέπειες με τους εμπρησμούς αλλά το γεγονός πως προκλήθηκε από… αμέλεια, από απερισκεψία ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει κανείς, κάνει το έγκλημα ακόμη μεγαλύτερο.

Κάηκε η Χίος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Βιάννος, η Κρυονέρι και η Δροσοπηγή, η Πάτρα, το Άγιο Όρος και η Ουρανούπολη. 250 άνθρωποι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για εμπρησμούς, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική και εις βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Από αυτούς τους 250, οι 26 έβαλαν φωτιά από πρόθεση και οι υπόλοιποι 224 από ΑΜΕΛΕΙΑ! Κατά λάθος. Δεν ήξεραν ότι όταν φυσάει, δεν ξεκινάς να κάψεις κλαδιά (το πιο απλό παράδειγμα). Δεν άκουσαν ούτε τις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν 82 άτομα, 17 για εμπρησμό από πρόθεση και 65 για εμπρησμό από αμέλεια. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μόνο δύο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κόκκινος συναγερμός” για πυρκαγιές – Δείτε σε ποιές περιοχές

Χίος:Στον εισαγγελέα ο… πικραμένος γιος του πυροσβέστη,που έβαλε 14 φωτιές!

Μόνο καταστροφή άφησε ο πύρινος εφιάλτης σε Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Δροσοπηγή

Χίος:Ομολόγησε ότι έβαλε 14 πυρκαγιές-Χειροπέδες και σε εμπρηστή της Ζακύνθου!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 415.000 λαθραία τσιγάρα μέσα σε 11 αποσκευές επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
Τα καπνικά προϊόντα ήταν κρυμμένα στις αποσκευές 11 επιβατών, που είχαν φτάσει στην Αθήνα με πτήσεις από την Αιθιοπία και την Αίγυπτο, οι οποίοι συνελήφθησαν
Τσιγάρα
52χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε υπάλληλο και πελάτη βενζινάδικου στη Ραφήνα - «Τον ξέρει ο κόσμος στην περιοχή γιατί είναι ενοχλητικός»
«Ο υπάλληλός μου δέχθηκε μία μαχαιριά στην πλάτη και μία στο κεφάλι, ενώ ένας πελάτης τραυματίστηκε στο χέρι. Ο πελάτης, πήρε το αυτοκίνητό του και τον χτύπησε λίγο πιο κάτω στο πόδι»
Ραφήνα: 52χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε υπάλληλο και πελάτη βενζινάδικου – «Τον ξέρει ο κόσμος στην περιοχή γιατί είναι ενοχλητικός»
Τέλος τα αλλαντικά και τα αναψυκτικά από τα κυλικεία των σχολείων από τη νέα χρονιά
Η πρωτοβουλία ανήκει στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, και εντάσσεται οργανικά στο ευρύτερο πλέγμα δράσεων του Εθνικού Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας
Κυλικείο σε σχολείο στο εξωτερικό 27
Από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή στην αυτοκτονία της πρώην συζύγου του – Οι 11 μήνες στη φυλακή και το σημείωμα στα παιδιά της
Ακριβώς 11 μήνες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του πρώην συζύγου της η γυναίκα, που είχε προφυλακιστεί για ηθική αυτουργία στη δολοφονία, αφαίρεσε τη ζωή της
44χρονη 6