Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Lockdown: Μπλόκα της Τροχαίας στην… άδεια Αθήνα – Πού γίνονται έλεγχοι

Lockdown: Μπλόκα της Τροχαίας στην… άδεια Αθήνα – Πού γίνονται έλεγχοι

Πρώτη ημέρα του πανελλαδικού lockdown για να… φρενάρει η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού. “Τσουχτερά” πρόστιμα για τους παραβάτες.

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (07.11.2020), η χώρα μας μπήκε επίσημα στο δεύτερο lockdown, για την αντιμετώπιση της “έκρηξης” των κρουσμάτων κορονοϊού. Η Αθήνα έχει… ερημώσει και σε κεντρικούς δρόμους της κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα και… άνδρες της Τροχαίας, που κάνουν ελέγχους για τυχόν παραβάτες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιο ελαστικοί και πολλές φορές περιορίζονται σε συστάσεις, καθώς είναι οι πρώτες ώρες του lockdown, οι πολίτες ακόμα προσπαθούν να προσαρμοστούν και έτσι οι αρχές δείχνουν την ανάλογη… κατανόηση.

Τα μπλόκα της Τροχαίας, στην Αθήνα, είναι στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του ΦΙΞ, στο Καλλιμάρμαρο, στο Χίλτον, στην λεωφόρο Κατεχάκη, στην Πειραιώς και στο Παλαιό Φάληρο.   

Στην Αττική βρίσκονται επί ποδός 5.000 αστυνομικοί, ενώ στο εγχείρημα συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ αλλά και drone για να ελέγχουν την κατάσταση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο lockdown.

Click4more: Σε ρυθμούς lockdown η χώρα – Αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, αγώνας για ν’ αντέξει το σύστημα υγείας

Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί από τα νότια μέχρι τα βόρεια προάστια της Αττικής και αντίστροφα σε πολλά σημεία, ενώ θα υπάρχουν σε επιφυλακή 3 εισαγγελείς στη βάρδια στην περίπτωση που υπάρξουν αυτοσχέδια πάρτι σε σπίτια, ταράτσες, υπόγεια και αλλού.

Ποια είναι τα πρόστιμα

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Ειδικώς στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη ύψους 500 ευρώ.

Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, δηλαδή μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας, επιβάλλεται για την ίδια παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις