Ελλάδα

Power Pass: Άρχισε η καταβολή της επιδότησης για τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άρχισε σήμερα Παρασκευή (15.07.2022) η καταβολή των χρημάτων της επιδότησης για το Power Pass που καλύπτει μέρος της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμούς που εκδόθηκαν κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα και από αυτά αναρτώνται ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ. Tο ποσό επιδότησης ξεκινάει από τα 18 ευρώ και φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

Όσοι λοιπόν δεν πληρωθούν σήμερα δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, καθώς συνεχίζεται κανονικά ο έλεγχος των στοιχείων και όσοι είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους η αποζημίωση θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται στα στοιχεία των δηλώσεων.

Οι πληρωμές θα γίνουν εφάπαξ, ώστε οι δικαιούχοι να πάρουν το σύνολο των χρημάτων σε μία δόση. Τα αναδρομικά για τους λογαριασμούς του Ιουνίου θα δοθούν Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξει τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου το Fuel Pass 2, το νέο επίδομα βενζίνης αναμένεται και θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι πληρωμές για το Fuel Pass 2 εκτιμάται πως θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων στην Ελλάδα – Η είσοδος στην αγορά εργασίας παραμένει αργή, άνιση και σε μεγάλο βαθμό αβέβαιη
Παρά τη μείωση της ανεργίας των νέων τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει σημαντική απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην απασχόληση πρόσφατων αποφοίτων
Πηγή φωτό: iStock
Βρέθηκαν ίχνη παρέμβασης στον τόπο της δολοφονίας μητέρας και γιου στο Αίγιο – Το κρίσιμο 6ώρο και οι νέες καταθέσεις
Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ για το εσώρουχο του 65χρονου, το οποίο φέρει λεκέ που παραπέμπει σε κηλίδα αίματος
Δολοφονία στο Αίγιο