Ελλάδα

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τρίτη (24/09)

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα Αθήνας - Πειραιά, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό ( πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό ( γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης Σεπτεμβρίου στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλάκα: Θρίλερ με τους 4 τουρίστες στο κτίριο που έγινε η έκρηξη, θα πετούσαν το μεσημέρι για Αμερική και δεν εμφανίστηκαν – Αγωνία και για τους ηλικιωμένους
Αναζητούνται συνολικά έξι άτομα, ενώ μέσα στα χαλάσματα βρέθηκε γυναικεία τσάντα με ταξιδιωτικά έγγραφα, μία βαλίτσα και δύο διαβατήρια
Έρευνες στο κτίριο που κατέρρευσε 85
Ζεφύρι: Βίντεο από «ντου» αστυνομικών σε κρησφύγετο κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες – 700.000 ευρώ η λεία
Για να γίνουν πιο πειστικοί, χρησιμοποιούσαν ηχογραφημένο αυτοματοποιημένο μήνυμα του ΔΕΔΔΗΕ, σήμα έκτακτης ανάγκης ακόμη και ήχο σειρήνας περιπολικού
Έφοδος της ΕΛΑΣ στο Ζεφύρι για την εξάρθρωση κυκλώματος με τηλεφωνικές απάτες