Ελλάδα

Από σήμερα δίπλα σε αστυνομικούς και τροχαίους 1.536 δημοτικοί αστυνομικοί

Με την ίδια στολή που φορούσαν όταν υπηρετούσαν στην δημοτική αστυνομία, αλλά με άλλα διακριτικά, 1.536 δημοτικοί αστυνομικοί θα παρουσιασθούν στις υπηρεσίες της αστυνομίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέχρι να ορισθούν οι αρμοδιότητές τους, όσοι παρουσιασθούν σε αστυνομικά τμήματα θα βγαίνουν σε μικτές περιπολίες με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς και θα κάνουν ελέγχους για παραεμπόριο. Όσοι παρουσιαστούν στην Τροχαία, θα κόβουν κλήσεις.

Σημειώνεται ότι όσο η τοποθέτησή τους θα είναι προσωρινή, δεν μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται. Επίσης, δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Θα εκτελούν οκτάωρη πρωινή υπηρεσία από κοινού με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς των υπηρεσιών που θα τοποθετούνται προσωρινά κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα ως Παρασκευή) και σύμφωνα με το ωράριο εργασίας που θα επιλέξουν οι ίδιοι από το προβλεπόμενο για τους δημόσιους υπαλλήλους (07.00-15.00, 07.30- 15.30, 08.00-16.00, 08.30-16.30 ή 09.00-17.00).

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της θεωρεί λάθος την τοποθέτηση των ημοτικών αστυνομικών στην αστυνομία και την τροχαία και κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για: «προβληματική εκπαίδευση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν ολιγωρία που ενδέχεται να αποβεί μοιραία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα καυτά μίνι των Ρωσίδων αστυνομικών

Πιάνουν δουλειά στην ΕΛ.ΑΣ. στις 7 Ιουλίου οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταθέτει η Μαρία Καρυστιανού στη δίκη για τα Τέμπη - Αίτημα να εξεταστεί το κινητό του βοηθού μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Η οικογένεια του μηχανοδηγού υπέβαλε αίτημα να κληθούν να καταθέσουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ως πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Μαρία Καρυστιανού
48χρονος στην Καισαριανή επιτέθηκε σε δύο γυναίκες τροχονόμους που του έκοψαν κλήση - «Δεν θα γράψεις εσύ εμένα»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας επιτέθηκε στις αστυνομικούς, χτυπώντας τη μία με αγκωνιά στην κοιλιά και τη δεύτερη με κουτουλιά στο κεφάλι, ενώ παράλληλα προσπάθησε να αρπάξει το μπλοκάκι παραβάσεων
Γυναίκα τροχονόμος 7