Ελλάδα

Αποθέωση για την Ελλάδα από την ιταλική«Corriere della Sera» για τους χειρισμούς κατά του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εφημερίδα Corriere della Sera αφιερώνει σήμερα άρθρο στον σχεδιασμό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με στόχο να μπορέσει να καταστεί χώρα «ελεύθερη από τον κορονοϊό».

«Σκεφθείτε ένα μέρος στο οποίο να μπορεί κανείς να πηγαίνει ελεύθερα βόλτα, χωρίς μάσκες, χωρίς τζελ, χωρίς υποχρεωτικές αποστάσεις. Ένα μέρος στο οποίο να μπορείς να χορέψεις, να φιληθείς, να βγεις για φαγητό και ακόμη και να σκοντάψεις σε κάποιον, χωρίς να φοβάσαι ότι μπορείς να μολυνθείς. Θα ήταν ένα μέρος που προστατεύεται από την παγκόσμια πανδημία, η οποία παρέλυσε ολόκληρο τον κόσμο επί ένα χρόνο, ένας παράδεισος covid free. Αντί να ονειρεύεται μια υγειονομική ουτοπία, υπάρχει κάποιος που εργάζεται για να την κάνει πραγματικότητα: ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», γράφει η Corriere della Sera.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι στη φάση αυτή στην περιοχή της Αττικής ισχύει αυστηρό lockdown, αλλά τονίζει, παράλληλα, ότι «το σχέδιο με στόχο να εξασφαλισθούν νησιά χωρίς κρούσματα κορονοϊού, τα οποία να μπορέσουν να δώσουν το “παρών” στην διεθνή αγορά του τουρισμού, αποτελεί εθνική προτεραιότητα, και η κυβέρνηση της Αθήνας εργάζεται τόσο σε υγειονομικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο».

«Ένας μικρός αριθμός νησιών είναι ήδη covid free. Όλοι οι κάτοικοι, στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο, και στο Καστό, στο Ιόνιο πέλαγος και της Ικαρίας στο Αιγαίο, εμβολιάσθηκαν. Έλληνες και ξένοι μόνιμοι κάτοικοι. Λίγες χιλιάδες κατοίκων, αλλά τα νησιά αυτά μπορούν να υποδεχθούν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Σε κάθε ντόπιο που εμβολιάστηκε υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν τουλάχιστο δέκα τουρίστες, για ολόκληρη την σεζόν», γράφει η Corriere.

Σε δήλωσή του, επίσης, ξενοδόχος της Ρόδου υπογραμμίζει ότι «αν όλοι οι κάτοικοι του νησιού εμβολιαστούν και οι τουρίστες φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, η ζωή θα μπορέσει να γυρίσει σε εντελώς κανονικούς ρυθμούς, όπως πριν από το καταραμένο covid».

Η εφημερίδα παραθέτει δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού στην οποία τονίζει: «Φέτος θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να καταφέρουμε να εγγυηθούμε ότι τα νησιά θα είναι ασφαλή. Όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια στην βιομηχανία του τουρισμού θα πρέπει να είναι ασφαλείς. Όσοι περισσότεροι θα είναι οι εμβολιασμένοι, τόσοι περισσότεροι θα είναι οι επισκέπτες που θα έρθουν στην χώρα μας». Παράλληλα, η Corriere della Sera αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην αναγκαιότητα ενός πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

«Ίσως να είναι δύσκολο, το όλο αυτό σχέδιο να εφαρμοστεί σε μεγάλα ιταλικά νησιά όπως είναι η Σικελία και η Σαρδηνία. Αλλά το να βρει εφαρμογή, πειραματικά, σε μικρότερες περιοχές, όπως στις νήσους Ποντίνε και Εόλιε, θα μπορούσε να χρησιμεύσει και στο τουρισμό μας», καταλήγει η Corriere della Sera.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις της Επιτροπής Ελέγχου του ΙΣΑ στο ιατρείο στο Κολωνάκι – Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους
Είχε προγραμματιστεί νέος αιφνιδιαστικός έλεγχος για τον Σεπτέμβριο του 2026, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς ήταν το συγκεκριμένο μηχάνημα που είχε δηλώσει η γιατρός
Στιγμιότυπο από την είσοδο της κλινικής όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης
Συγκλονίζει εργαζόμενη του ιατρείου στο Κολωνάκι για τον θάνατο Μαζωνάκη: «Κανείς μας δεν ακουμπάει το μηχάνημα, μόνο η γιατρός»
«Είμαστε εργαζόμενοι εκεί και προσπαθούσαμε να βγάλουμε το ψωμί μας, είμαστε σε σοκ, ήμασταν στον χώρο αλλά δεν ξέραμε τι γίνεται μέσα» λέει η υπάλληλος
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρουσίαση βιβλίου: «Ανατομία της Δικαστικής Εξουσίας» του Αντώνη Ρουπακιώτη στην Αγία Βαρβάρα
Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, με αφορμή το νέο βιβλίο του πρώην προέδρου του Δ.Σ.Α., την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ»
Παρουσίαση βιβλίου: «Ανατομία της Δικαστικής Εξουσίας» του Αντώνη Ρουπακιώτη στην Αγία Βαρβάρα