Ελλάδα

ΑΠΘ: Εντοπίστηκε αμίαντος στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής

Για προληπτικούς λόγους η κοσμητεία αποφάσισε να κλείσει η σχολή και τα μαθήματα να γίνουν διαδικτυακά

Συναγερμός σήμανε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όταν βρέθηκε αμίαντος κατά τη διάρκεια εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης στη Φιλοσοφική Σχολή.

Ο αμίαντος εντοπίστηκε στη πρόσοψη του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής στο ΑΠΘ, σε πάνελ, που ήταν βιδωμένα και η απομάκρυνση του έγινε από πιστοποιημένη εταιρεία. Στη δεύτερη φάση των εργασιών, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες πλευρές του κτιρίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Τα τεχνικά συνεργεία πραγματοποίησαν ελέγχους και στο εσωτερικό της Φιλοσοφικής Σχολής όπου ευτυχώς δεν εντοπίστηκε αμίαντος.

Για προληπτικούς λόγους, η κοσμητεία αποφάσισε να κλείσει η σχολή και τα μαθήματα γίνουν διαδικτυακά έως ότου οι ειδικοί δώσουν τη σχετική πιστοποίηση.

Κλειστά παραμένουν τα τμήματα του Φιλολογικού, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, και τα τέσσερα ξενόγλωσσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν 2 αρχαιοκάπηλοι που άνοιξαν τούνελ βάθους 12 μέτρων στη Φωκίδα – Έψαχναν αρχαία νομίσματα
Το τούνελ των 12 μέτρων είχε φώτα, ρεύμα, εξαερισμό, καθώς και ανελκυστήρα για να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν οι συλληφθέντες, ενώ παράλληλα διερευνάται το εάν τελικά βρέθηκε κάτι
Το τούνελ 12 μέτρων στη Φωκίδα
«Έστειλα το επίμαχο βίντεο AI με τον 11χρονο στον ξάδερφό του επειδή μου φάνηκε λάθος» λέει ο 13χρονος που κατηγορείται
Η οικογένεια του 11χρονου ζήτησε τη δίωξη του 13χρονου για πορνογραφία ανηλίκων - «Δεν είχα κανέναν λόγο να δημιουργήσω τέτοιο περιεχόμενο, δεν είχα κανένα σχετικό υλικό στην κατοχή μου» υποστηρίζει ο ανήλικος
Παιδί
2