Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αθανάσιος Τσακρής: 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν όσοι κάνουν την τρίτη δόση

Κορονοϊός

Στην τρίτη και αναμνηστική δόση αναφέρθηκε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής και κατέθεσε τη δική του άποψη ότι πρέπει να χορηγηθεί σε όλους η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον κορονοϊό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης και όπως είπε: «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε , πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό».

 

Όπως είπε «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική δόση.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού στα παιδιά μικρής ηλικίας και όπως είπε σε αυτή τη φάση τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο εύκολα τον ιό, ενώ όπως είπε υπάρχουν και μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον κόβιντ μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν» επεσήμανε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις