Ελλάδα

Δακρυγόνα τέλος στις πορείες

Αλλαγές προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας για τον τρόπο αντιμετώπισης των επεισοδίων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοίνωσε ότι από τις 2 Ιανουαρίου οι αστυνομικοί θα έχουν τα διακριτικά και το ονοματεπώνυμο τους στο στήθος, ενώ εξετάζεται και η κατάργηση της ρίψης χημικών και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απάντησε την Τρίτη στις δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  “αναρωτιέμαι αν πρόκειται για έναν υπουργό της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κάλεσε τον Συνήγορο του Πολίτη ή για κάποιον υπουργό μιας ιδιότυπης συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ» . 

“Ο κ. Τσίπρας ηγείται ενός πολιτικού χώρου που υπάρχουν νηφάλιες και έξαλλες φωνές”  απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που ανέφερε ότι “το μέτρο και η σεμνότητα των αθρώπων είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας. Κούφια και παχιά λόγια χωρίς προηγούμενο. Η υποκρισία έχει όριο όπως και το ψέμα”.

Ωστόσο τα πυρά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δέχθηκε και η αξιωματική αντιποιλίτευση, καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  έκανε λόγο για “διακυβέρνηση δεξιάς και ανικανότητας που δεν πάταξε την ανομία αντίθετα την μεγένθυνε”.

Όσον αφορά στο θέμα του ασύλου που έχει “ανοίξει” μετά τη στάση που κράτησαν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου της Αθήνας την Δευτέρα ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι δεν συζητά τη μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο και κάλεσε τους φοιτητές “να το προασπίσουν ως ένα ιδιαίτερο χώρο διακίνησης ιδεών απουσία όμως εγκληματικών ενεργειών”. 

Αναφερόμενος στα επεισόδια είπε ότι “για εμάς είναι μονόδρομος να μην  αφήσουμε τις μολότοφ, τα κοντάρια και τα σφυριά να μετατρέψουν την Αθήνα σε εμπόλεμη ζώνη”. Για τις μαζικές προσαγωγές που έγιναν στο τριήμερο της επετείου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι “υπήρξαν ενδείξεις ότι κάποιοι θα επιδίωκαν την νύχτα των κρυστάλλων στην Αθήνα, προγκρόμ βίας και μίσους τα οποία απομονώθηκαν. Είχαμε το δίλημμα της πρόληψης και της καταστολής το οποίο έπρεπε να πάρουμε”.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι “η πρόληψη ταλαιπώρησε ενδεχομένως αρκετούς πολίτες και υπήρχαν περιπτώσεις που αστυνομικά όργανα επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο που θα διερευνηθεί”, ενώ ευχήθηκε περαστικά στη διαδηλώτρια που παρέσυρε και τραυμάτισε μοτοσικλετιστής της ομάδας “Δέλτα” στην πορεία της Κυριακής.

Στο μέτωπο της τρομοκρατίας ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών” να παραδοθούν στη Δικαιοσύνη, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κοινό ποινικό έγκλημα (διακίνηση ναρκωτικών, εμπορία όπλων, γυναικών κ.λ.π.) “διαπλέκεται σε ένα μέρος του με αυτό που λέγεται σήμερα τρομοκρατία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα καταγγελία κατά του κατηγορούμενου γιατρού για τον θάνατο Μαζωνάκη: «Πλήρωσα 200 ευρώ την επίσκεψη και μου ζήτησε 1600»
«Μου είπε να πάρω την μία ένεση για αδυνάτισμα, αλλά "εγώ δεν τη γράφω, θα πάτε κάτω στο φαρμακείο" και φυσικά, δεν μου έδωσε κανένα χαρτί που να γράφει το όνομά του επάνω» λέει η γυναίκα
Γιατροί Μαζωνάκη
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις της Επιτροπής Ελέγχου του ΙΣΑ στο ιατρείο στο Κολωνάκι – Τι διαπιστώθηκε στους ελέγχους
Είχε προγραμματιστεί νέος αιφνιδιαστικός έλεγχος για τον Σεπτέμβριο του 2026, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς ήταν το συγκεκριμένο μηχάνημα που είχε δηλώσει η γιατρός
Στιγμιότυπο από την είσοδο της κλινικής όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης
Συγκλονίζει εργαζόμενη του ιατρείου στο Κολωνάκι για τον θάνατο Μαζωνάκη: «Κανείς μας δεν ακουμπάει το μηχάνημα, μόνο η γιατρός»
«Είμαστε εργαζόμενοι εκεί και προσπαθούσαμε να βγάλουμε το ψωμί μας, είμαστε σε σοκ, ήμασταν στον χώρο αλλά δεν ξέραμε τι γίνεται μέσα» λέει η υπάλληλος
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης