Ελλάδα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Διαχείριση stress και yoga στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Η Αθήνα γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Δείτε τις εκδηλώσεις και τα μαθήματα yoga που θα πραγματοποιηθούν με θέα όλη την πόλη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 που διοργανώνει το ICOM, με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει μια σειρά δράσεων με τίτλο «Εργασία και… χαρά(;)».

Με αφετηρία τη «δύσκολη κληρονομιά» του παλιού εργοστασίου φωταερίου και τις σκληρές εργασιακές συνθήκες του τότε, προσεγγίζεται το ευαίσθητο θέμα του σύγχρονου εργασιακού stress αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του, μέσα από μια διαφορετική ιστορική ξενάγηση, ένα βιωματικό workshop αλλά κι ένα χαλαρωτικό μάθημα… yoga με θέα σε όλη την πόλη.

Στο ψηλότερο κτίριο του παλιού εργοστασίου φωταερίου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης από τα… 30 μέτρα ύψος! Μέσα από την πρακτική της yoga, με συγκεκριμένες στάσεις (asanas) και αναπνευστικές ασκήσεις (pranayamas), οι μαθητές αποβάλλουν το καθημερινό άγχος και απελευθερώνουν το σώμα από μυϊκές εντάσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9