Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κρίνεται το αίτημα αποφυλάκισης του Λαγού

Η ώρα της κρίσης για τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχουν καταθέσει οι καταδικασθέντες ως διευθυντές και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έρχεται σήμερα (06.07.2022).

Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, τον Αναστάσιο Πανταζή, τον Ελπιδοφόρο Καλαρίτη και τον Γιώργο Σταμπέλο. 

Οι κρατούμενοι ζήτησαν κατά την προηγούμενη -πρώτη- συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει από το μηδέν της υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, να αρθεί η κράτηση τους καθώς, όπως  όπως υποστηρίζουν, έχουν υποστεί οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους ανεπανόρθωτη βλάβη.

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Υπήρχε ένα περιθώριο έξι μηνών που βρισκόμουν στο Βέλγιο και όταν μου ζητήθηκε να επιστρέψω γύρισα πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας εκλεγμένος βουλευτής που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα θεωρείται ύποπτος φυγής. Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα. Δεν είμαι ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αν δεν την δικαιούται ένας ευρωβουλευτής την αναστολή εκτέλεσης ποινής δεν την δικαιούται και κανένας Έλληνας πολίτης. Έδινα τρεις φορές το μήνα το παρών και ήμουν τυπικός και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» τόνισε ο Γιάννης Λαγός.

Παράλληλα, ο καταδικασθέντας επισήμανε «έχω πάθει και μεγάλη οικονομική ζημιά, μου έχουν κόψει το μεγαλύτερο του μέρος μισθού μου. Έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και πέντε άμεσοι συνεργάτες μου».

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σήμερα επί των αιτημάτων ενώ ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την απόρριψη τους.

Σήμερα, το δικαστήριο αναμένεται να ασχοληθεί και με τα δικονομικά ζητήματα του αυτεπάγγελτου διορισμού των συνηγόρων για τους κατηγορούμενους, τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, αλλά και την εξέταση του αιτήματος του Νίκου Μιχαλολιάκου για την αναβολή της υπόθεσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1