Ελλάδα

Δημόσιο: απολύσεις και το 2015 – Από 4.000 – 5.000 ζήτησε να φύγουν η τρόικα

Κι όμως οι απολύσεις που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα τελειώνουν σε ό,τι αφορά στο δημόσιο στο τέλος του έτους μάλλον έπεσαν και πάλι στο τραπέζι από τους τροικανούς. Η εμμονή της τρόικας για απολύσεις υπαλλήλων συνεχίστηκε και στο Παρίσι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν και υπάρχουν υπηρεσίες στην Ελλάδα οι οποίες κυριολεκτικά υποφέρουν από υποστελέχωση, αν και οι ίδιες οι δομές του κράτους απειλούνται λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων οι τροικανοί για ακόμη μια φορά έθεσαν θέμα απολύσεων στο δημόσιο.

Λεπτομέρειες δεν συζητήθηκαν ωστόσο η τρόικα ήδη είχε θέσει θέμα εδώ και μήνες δίνοντας μάλιστα έναν αριθμό κοντά στις 4.000.

Μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης είχε επιβεβαιώσει την απαίτηση αυτή λέγοντας ότι προς το παρόν έχει αποτραπεί το ενδεχόμενο λόγω του ότι η χώρα υπήρξε συνεπείς στις υποχρεώσεις της.

Τώρα το στοίχημα είναι να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα, όμως και αυτό απολύσεις σημαίνει καθώς απομένουν ακόμη 6.500 ως το τέλος του έτους.

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες δηλαδή θα πρέπει να έχουν απολυθεί χιλιάδες άτομα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και περίπου 1.000 άτομα που θα κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλάκα: Θρίλερ με τους 4 τουρίστες στο κτίριο που έγινε η έκρηξη, θα πετούσαν το μεσημέρι για Αμερική και δεν εμφανίστηκαν – Αγωνία και για τους ηλικιωμένους
Αναζητούνται συνολικά έξι άτομα, ενώ μέσα στα χαλάσματα βρέθηκε γυναικεία τσάντα με ταξιδιωτικά έγγραφα, μία βαλίτσα και δύο διαβατήρια
Έρευνες στο κτίριο που κατέρρευσε 101
Ζεφύρι: Βίντεο από «ντου» αστυνομικών σε κρησφύγετο κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες – 700.000 ευρώ η λεία
Για να γίνουν πιο πειστικοί, χρησιμοποιούσαν ηχογραφημένο αυτοματοποιημένο μήνυμα του ΔΕΔΔΗΕ, σήμα έκτακτης ανάγκης ακόμη και ήχο σειρήνας περιπολικού
Έφοδος της ΕΛΑΣ στο Ζεφύρι για την εξάρθρωση κυκλώματος με τηλεφωνικές απάτες