Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

ΕΚΠΑ: «Με τη συμφωνία του αντιπρύτανη η διακοπή του server», λέει συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ

ΕΚΠΑ: «Με τη συμφωνία του αντιπρύτανη η διακοπή του server», λέει συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ

«Οι φοιτητές δεν έπαθαν τίποτα που περίμεναν μία ώρα. Κάθε κινητοποίηση έχει ένα κόστος», δήλωσε  το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς, τονίζοντας ότι «υπήρξε συνεννόηση για τη διακοπή του server» με τον αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (15.02.24) ο κ. Βαϊνάς επεσήμανε ότι ο server του ΕΚΠΑ έκλεισε για 1 ώρα με τη συμφωνία του αντιπρύτανη κ. Ευσταθόπουλου, επισημαίνοντας ότι η κινητοποίηση δεν «έκρυβε» δολιοφθορά. 

«Την Δευτέρα στο κέντρο Πληροφορικής του ΕΚΠΑ υπήρχε μια κινητοποίηση του συλλόγου Διοικητικών η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από την Παρασκευή. Η κινητοποίηση δεν είχε στόχο να κάνει καμία δολιοφθορά.

Είχε ένα αίτημα στο οποίο υπήρξε συνεννόηση να διακοπεί ο server συμβολικά, ώστε να δείξει την αντίθεσή της κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Οι φοιτητές δεν έπαθαν τίποτα που περίμεναν μία ώρα. Κάθε κινητοποίηση έχει ένα κόστος», δήλωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Το κτίριο ήταν κλειστό, δεν μπήκε κανένας μέσα, παρουσία του προϊστάμενου του τμήματος ζητήσαμε να γίνει μία διακοπή».

 

Όπως σημείωσε, με τον αντιπρύτανη συζητήσαμε σε ανοιχτή ακρόαση σε πλαίσιο διαπραγμάτευσης, πόση ώρα θα «πέσει» ο server, η διακοπή του έγινε από απόσταση. Ο κ. Ευσταθόπουλος συμφώνησε. Τη διακοπή την έκαναν σε συνεννόηση ο προϊστάμενος του τμήματος με τον κ. Ευσταθόπουλο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις