Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εντείνουν τα μπλόκα οι αγρότες – Έκλεισαν και τα 2 ρεύματα στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης

Εντείνουν τα μπλόκα οι αγρότες – Έκλεισαν και τα 2 ρεύματα στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης

Την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές, οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, μόλις μία μέρα μετά τη συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας προχώρησαν σε κατάληψη και στα δύο ρεύματα του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Λαμίας – Αθηνών στο ύψος της Ανθήλης το μεσημέρι της Τετάρτης (14.02.24), εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Μάλιστα, μισή ώρα αργότερα έκλεισαν και τους παράδρομους.

Στο σημείο βρίσκεται η τροχαία που οδηγεί τα οχήματα στους παράδρομους προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία προς τον προορισμό τους.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα είχε προηγηθεί σύσκεψη στο μπλόκο, ενώ αύριο, Πέμπτη σε πανελλαδική σύσκεψη οι αγρότες αναμένεται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους. 

«Χθες στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν δόθηκαν λύσεις», δήλωσε από την πλευρά του το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος της 15μελούς επιτροπής των αγροτών στη Θεσσαλία, κ. Τζέλλας και πρόσθεσε πως οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κάθοδο στην Αθήνα και κλείσιμο των Εθνικών Οδών.

«Νομίζω ότι όποιος διαβάσει τα αιτήματα που καταθέσαμε και τις απαντήσεις της κυβέρνησης, δεν θα μπορέσει να βγάλει κάτι θετικό, πέρα από το ρεύμα – το οποίο βέβαια δεν ισχύει για όλους τους αγρότες», είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ουσιαστικές λύσεις και απαντήσεις δε δοθήκαν χθες, εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, όχι όμως στα λόγια, στις πράξεις», τόνισε.

«Η συνάντηση δε γίνεται για να μας πουν ‘έχετε δίκιο’, δε χρειάζεται να ξαναδούμε τον πρωθυπουργό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δοθούν λύσεις, μπορούν να δοθούν λύσεις μόνο αν εμείς πιέσουμε»

«Όλα είναι ανοιχτά, εμείς αύριο θα καλέσουμε εκπροσώπους από όλα τα μπλόκα στην Ελλάδα για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις κλιμάκωσης του αγώνα μας. Δεν σταματάμε», ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο κ. Τζέλλας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις