Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εθνική Ασφαλιστική: Ένοχοι 13 κατηγορούμενοι για απάτη μαμούθ 1,8 εκατ. ευρώ

Εθνική Ασφαλιστική: Ένοχοι 13 κατηγορούμενοι για απάτη μαμούθ 1,8 εκατ. ευρώ

Την ενοχή 13 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για υπόθεση με εικονικές αποζημιώσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συνολικά 16 άτομα παραπέμφθηκαν σε δίκη για ασφαλιστική απάτη εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το ύψος της ζημιάς υπολογίστηκε σε 1,8 εκατ. ευρώ που προκλήθηκε σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 335.000 ευρώ για αποζημιώσεις σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Από τους 16, – αναφέρει το GRTimes – συμπεριλαμβάνονται υπάλληλοι της εταιρίας, εξωτερικοί συνεργάτες, αλλά και ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων…

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι 13 για πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κατά περίπτωση, ενώ ζήτησε να παύσει οριστικά, λόγω παραγραφής, η ποινική δίωξη τριών κατηγορουμένων που κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 τα μέλη του κυκλώματος προχώρησαν σε έκδοση πλαστών τιμολογίων και ψευδών γνωματεύσεων, που αφορούσαν ανύπαρκτες ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, αποσπώντας από την εταιρεία χρήματα για εικονικές αποζημιώσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις