Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Για 1,5 χρόνο έμπαιναν από μπαλκονόπορτες και άδειαζαν σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά – Τρεις συλλήψεις

Για 1,5 χρόνο έμπαιναν από μπαλκονόπορτες και άδειαζαν σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά – Τρεις συλλήψεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η δράση της ομάδας διαρρηκτών αποκαλύφθηκε μετά την τελευταία διάρρηξη η οποία ήταν και η «φαρμακερή». Τα στοιχεία δείχνουν ότι έμπαιναν από μπαλκόνια και άδειαζαν σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά για τουλάχιστον 1,5 χρόνο!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω οι τρεις διαρρήκτες το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου. Νωρίτερα είχαν παραβιάσει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος πρώτου ορόφου στον Κολωνό και μπήκαν στο σπίτι με σκοπό την κλοπή.

Όμως ένας γείτονας τους κατάλαβε και πήρε το «100». Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν στο σημείο, εντόπισαν τα δύο άτομα έξω από το σπίτι και το τρίτο μέσα σε αυτό.

Μάλιστα οι διαρρήκτες μόλις είδαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να εξαφανιστούν και έριξαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο και μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών με λάμα 17 εκατοστών.

Όμως τελικά ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2022, είχαν οργανωθεί με σκοπό τις διαρρήξεις σε σπίτια και οχήματα.

Συγκεκριμένα, παραβίαζαν κεντρικές πόρτες ή μπαλκονόπορτες διαμερισμάτων, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, έκλεβαν χρυσαφικά, κοσμήματα, συσκευές και άλλα τιμαλφή και διέφευγαν με οχήματα.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση με σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 15 κλοπές σε σπίτια και μία σε όχημα, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- κλοπές κατά συναυτουργία και για παράβαση των νόμων για την αποδεικτική ισχύ των ταυτοτήτων και για τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις