Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Για … φθηνή τομάτα στη λαχαναγορά ο Σαμαράς – Τι τον εντυπωσίασε – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ NEWSIT
, ΦΩΤΟ NEWSIT

Σχεδόν μισοτιμής θα μπορούν να αγοράζουν όλα τα προϊόντα από φρούτα και λαχανικά, μέχρι κρέας και ψάρια οι καταναλωτές στους χώρους της κεντρικής λαχαναγοράς του Ρέντη όπου από σήμερα θα λειτουργεί η “αγορά του καταναλωτή”.

Λίγο πριν τις 12:00 έφτασε στου Ρέντη ο Πρωθυπουργός για να εγκαινιάσει μαζί με τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη την πρότυπη αγορά του καταναλωτή.

Εκτός από όλα όσα είπε κατά την διάρκεια των εγκαινίων θέλοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα, ο πρωθυπουργός έδειξε εντυπωσιασμένος από τις χαμηλές τιμές. Πρώτα βεβαίως είχε συμβουλευθεί την γυναίκα του.

“Μου λένε εδώ στην κεντρική λαχαναγορά, ότι οι πατάτες έχουν 0.70 λεπτά το κιλό. Η γυναίκα μου, μου είπε ότι ξέρει πως στην λαϊκή έχουν 1 ευρώ”, είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός με διάθεση αυτοκριτικής είπε: «Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα», ζητώντας από τους πολίτες να θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση πριν από 16 μήνες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταπολέμηση της ακρίβειας τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις προ αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.

«Η Πολιτεία, στους τομείς του εμπορίου, ασκεί κοινωνική πολιτική. Δεν σημαίνει να αυξάνεις το έλλειμμα σε βάρος των πολιτών. Πρέπει να αξιοποιείς το πλεόνασμα και να στηρίζεις τους πολίτες. Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμό ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Κτίζεται όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες» είπε ο κ. Σαμαράς.

Η Αγορά του Καταναλωτή θα λειτουργεί εφτά ημέρες την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών προκειμένου να μειωθεί το κόστος του οικογενειακού προϋπολογισμού σε τιμές περίπου 40% χαμηλότερα σε σχέση με αυτές της λιανικής.

Με τσικουδιες υποδέχθηκαν τον Α. Σαμαρά και τον Κ. Χατζηδάκη ΦΩΤΟ NEWSIT

Μίνι... υπουργικό στου Ρέντη - Λίγο μετά τις 12:00 έφτασε και ο Γ. Στουρνάρας ΦΩΤΟ NEWSIT

Ουσιαστικά μιλάμε για το άνοιγμα της κεντρικής αγοράς στη λιανική πώληση. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsit οι τιμές είναι φθηνότερες ακόμη και από αυτές πυο βρίσκει ο καταναλωτής στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αγορά θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 08:00 το πρωί ως και τις 17:00 το απόγευμα.

Με 1,90 τα τσαουλιά και 0,75 οι πιπεριές ΦΩΤΟ NEWSIT

Προς 0,75 οι φλασκές και τα αγγουράκια Τυμπακίου από 1,10 ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι τιμές των προϊόντων θα είναι κοντά στις τιμές χονδρικής που ως τώρα εξασφαλίζουν μόνο οι έμποροι.

Και τομάτες Φιλιτατρών έχουμε με 0,85 ΦΩΤΟ NEWSIT

Και ψάρια σε με μειωμένη τιμή ως και 40% θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές ΦΩΤΟ NEWSIT

 Οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται εκτός από φρούτα και λαχανικά, κρέας, ψάρια αλλά και ψωμί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:
ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: Θα οδηγήσουν εκτός κυβέρνησης το Βενιζέλο; Ποιοι λένε για “σύνδρομο Κουβέλη

Κλείνει τα 95 σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Οριακά μπροστά η ΝΔ σε νέα Δημοσκόπηση – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε